Twitter ще отмени забраната за реклами с политическа цел

657
Twitter ще отмени забраната за реклами с политическа цел
Снимка: Getty

Twitter заяви, че ще премахне забраната за реклами с политическа цел, която е в сила от три години, съобщи Асошиейтед прес. Това е най-новата промяна, обявена от Илон Мъск, която цели увеличаване на приходите, след като той купи социалната мрежа миналата година.

Компанията обяви, че ще смекчи политиката си за реклами, свързани с каузи в САЩ и че планира да разшири възможността за реклами с политическа цел в идните седмици.

Мъск: Twitter няма да фалира скоро

Главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск заяви, че платформата за социални медии вече не е "на бързата писта към фалита". Въ...

През 2019 г. Twitter забрани всякакъв вид реклами, свързани с политиката, заради опасения от дезинформацията, която се разпространява онлайн. Тогавашният собственик на социалната мрежа Джак Дорси каза, че рекламите в интернет са силни и ефективни за комерсиални цели, но „за политиката тази сила носи със себе си значителни рискове и може да се използва, за да влияе на изборите и на живота на милиони хора“.

Предприетата стъпка сега слага край на политиката, забраняваща реклами на кандидати, политически партии, на народни избраници или на правителствени чиновници.

Рекламата с политическа цел съставлява малка част от общия приход на Twitter и възлиза на по-малко от три милиона долара от общите разходи за междинните избори в САЩ през 2018 г.

По повод премахването на забраната Twitter каза, че „рекламите с кауза окуражават общуването по важни въпроси“ и че промяната ще съобрази политиката за реклами на платформата с тази в телевизията и в другите медии“, но не даде повече подробности.

Над 2 млн. потребители напуснаха Twitter и избраха алтернативна социална медия

Децентрализираната социална мрежа Mastodon набира популярност като алтернатива на Twitter. Платформата отбелязва скок от около 300 000 ...

През март 2021 г. Facebook вдигна забраната си за реклами с политическа и социална цел, която наложена след президентските избори в САЩ през 2020 г.

Мъск се определя като застъпник на свободата на словото и купи Twitter, защото според него платформата не се възползва от пълния си потенциал, който има като медия на свободното слово“. Милиардерът, който е собственик и на „Тесла“, бе принуден да направи намали драстично разходите и да намери повече източници на приходи, за да оправдае сумата от 44 милиарда долара, която той инвестира в покупката на Twitter.

ОЩЕ: Twitter са пропуснали да платят наема си, заведено е дело от наемодателя

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка