В Давос: Тръмп вижда само икономически оптимизъм

2319
В Давос: Тръмп вижда само икономически оптимизъм
Снимка: Getty Images/Guliver

Американската мечта е отново тук - по-силна, по-голяма и по-добра. Така президентът на САЩ Доналд Тръмп видя нещата в своята реч по време на Световния икономически форум в Давос, предаде Агенция "Фокус", позовавайки се на The Times.

Според Тръмп, "Америка е жива, Америка процъфтява и, да, Америка печели отново". Той счита, че Съединените щати са "в разгара на икономически бум, какъвто светът никога не е виждал досега". Милиардерът каза това на фона на официална статистика, показваща американски икономически растеж, който е далеч от нещо неочаквано - 2,1% за третото тримесечие, а през ноември 2019 година растежът на доходите в САЩ е 0,5%.

Фактическият старт на процеса по импийчмънт срещу Тръмп показа - републиканците ще го бранят

Искри прелетяха още със старта на фактическия процес за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп, заради предложените правила ...

"Вече не просто концентрираме богатството сред малко хора. Развиваме икономика, която работи за всички", каза Тръмп. Речта му - която на моменти наподобяваше обръщение от предизборна кампания - беше в рязък контраст с обичайните речи в Давос.

С Великобритания, която се подготвя да напусне Европейския съюз в края на този месец, той изрази очакванията за трансатлантическото споразумение за свободна търговия след Brexit: „Очакваме с нетърпение да договорим страхотна нова сделка с Обединеното кралство, което има прекрасен нов премиер , който иска да сключи сделка. "

Тръмп не пропусна критикува "зелените", сочейки за техен символ Грета Тунберг. Според него, не било сега времето да се рисува светът в черни краски. "Това е време за оптимизъм. Време за отхвърляне на трайните пророци на обречеността и техните прогнози за апокалипсис. Никога няма да позволим на радикалните социалисти да разрушат икономиката ни", обяви той.

Същевременно САЩ ще се присъединят към схема на Световния икономически форум за използване на публични и частни средства за засаждане на 1 трилион дървета до края на това десетилетие. "Времето за скептицизъм приключи", заяви американският президент и благодари на бизнес лидерите на форума, че са върнали инвестициите и предприятията в САЩ.

Грета Тунберг: Нищо не е направено за борба с климатичните промени (ВИДЕО)

Шведската екоактивистка Грета Тунберг заяви пред Световния икономически форум (СИФ) в Давос, където са се събрали политически и икономи...

Той също използва речта си, за да повтори атаката си срещу Федералния резерв, централната банка на Америка, която той многократно призовава да намали лихвите. "Фед повиши лихвите твърде бързо и ги сваля твърде бавно", заяви Тръмп. "Принудени сме да се състезаваме с нации, които получават отрицателни проценти - нещо съвсем ново. Те получават заплащане, за да вземат пари назаем, нещо, с което бих могъл да свикна много бързо. Харесва ми", добави той.

Тръмп видя и подобряване на отношенията на САЩ с Китай - "никога не са били по-добри", и обяви край на "бедствието НАФТА (Северноамериканското споразумение за свободна търговия).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com