В деня на терора: Братът на лидера на "Ал Кайда" предлага примирие

7580
В деня на терора: Братът на лидера на "Ал Кайда" предлага примирие

В деня, когато се отбелязват 11 години от смъртоносната терористична атака на "Ал Кайда" в САЩ, Мохамед ал-Зуахири, по-малкият брат на лидера на групировката Айман ал-Зуахири, заяви в интервю за CNN, че е съставил проект за мирен договор между Запада и мюсюлманите.

"Моето положение е уникално: с брат ми сме идеологически единомишленици и само аз мога да го уговоря да направи така, че "Ал Кайда" да прекрати насилието", заяви Мохамед ал-Зуахири.

Неговият проект за мир, изложен върху 6 страници, включва определени условия: прекратяване на военните действия на САЩ и западните им съюзници на територията на мюсюлманските страни, освобождаване на всички задържани в САЩ мюсюлмани, и по-специално от затвора в Гуантанамо, ненамеса на Вашингтон в образователната система на мюсюлманските страни.

Терористи от Ал Кайда обжалват присъдите си заради нарушени човешки права

Двама терористи от „Ал Кайда”, които са планирали да убият хиляди хора при бомбено нападение в британски търговски център, ...

В ответ ислямът ще преустанови системното провокиране на САЩ и ще обезпечи легитимните интереси на Вашингтон и западните му съюзници в държавите, където господства ислямът.

"Мисля, че брат ми би се вслушал в моите думи", заявява в заключение Мохамед ал-Зуахири, който признава, че идеята му вероятно ще срещне отпор от радикалните ислямисти.

Все още няма реакция от страна на САЩ по така болезнената тема на деня.

В САЩ пуснаха книжки за оцветяване с терористи

Американско издателство пуска книжка за оцветяване, която е посветена на атентатите от 11 септември 2001 г., предаде БЛИЦ. Към издание...

Редактор: Бойко Пеев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com