В Канада правят чистка на патици заради птичи грип

1158
В Канада правят чистка на патици заради птичи грип
Снимка: БГНЕС

Около 14 хиляди патици от една ферма в Канадската провинция Онтарио ще бъдат унищожени заради открития там вирус на птичия грип, предаде БГНЕС, позовавайки се на CTV.

Според Канадската агенция за контрол на качеството на хранителните продукти, вирусният щам е открит в птицеферма близо до град на 112 км югозападно от Торонто. Около фермата е установена карантина в зона с радиус три километра.

В Бразилия започват да изпитват проблеми и с птичи грип

Епидемията от птичи грип, която бушува в Бразилия, отне от януари 679 живота, съобщиха властите. Това е много повече, отколкото през 20...

В края на 2014 г. в огнището Британска Колумбия на грипа H5N2 бяха унищожени повече от 250 хил. пуйки и бройлери в 11 ферми близо до Ванкувър. През последните 10 години, това е четвъртата поява на птичи грип в западната канадска провинция. Първият случай на появата на опасен вирус в региона бе от 2004 година. Тагава бяха унищожени около 15 милиона домашни птици в Британска Колумбия - почти цялата популация.

Птичият грип A (H5N1) се отразява на храносмилателните органи и дишането и има висок процент на смъртност. Възможно е прехвърляне на заразата при хора, които са в контакт със заразени животни. Най-опасни са три щама на вируса - H5N1, H7N9, H10N8.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка