В САЩ се готвят за масова ваксинация срещу коронавируса от 1 май

2223
В САЩ се готвят за масова ваксинация срещу коронавируса от 1 май
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Джо Байдън ще нареди на американските власти да премахнат приоритетните ограничения за хората, които искат да получат ваксинаца срещу коронавируса до началото на май, каза официален представител на Белия дом, предаде БГНЕС.

"Президентът ще обяви, че не по-късно от 1 май всички американци, желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, ще имат право да получат ваксината", заяви висш служител на администрацията, който поиска да остане анонимен пред АФП.

Още 4 европейски страни спират ваксинирането с AstraZeneca

Освен Дания, още 4 европейски държави са решили да преустановят употребата на ваксината на AstraZeneca за 14 дни, съобщава „Корие...

Дори и в момента обаче, САЩ е на четвърто място в света по брой поставени дози на 100 души. Към 6 март в САЩ са поставени 26,29 дози на 100 души. Лидер е Израел с 99,88 дози! Припомняме, че Байдън си постави за цел 100 милиона ваксинации до 100-ия ден на управлението си, но сега заяви, че тази цел ще бъде постигната на 60-ия ден.

Президентът на САЩ предупреди американците да не отстъпват в борбата с пандемията, като каза, че тя "далеч не е приключила". Той изрази надежда за настъпване на по-светли дни при намаляване на новите случаи и ускоряване на ваксинацията.

"Тази борба далеч не е приключила. Не е моментът да се отказваме", каза Байдън в първото си обръщение към нацията. Той призова американците да се ваксинират и да продължат да спазват правилата за социално дистанциране, да носят маски за лице, като добави, че в крайна сметка "историята ще отбележи, че сме се сблъскали и преодолели един от най-трудните и най-мрачните периоди в историята на тази нация".

Американският президент осъди "жестоките престъпления от омраза", извършени срещу американците от азиатски произход след началото на пандемията и настоя това да спре. "Твърде често сме се обръщали един срещу друг", каза Байдън, определяйки престъпленията от омраза като не-американски.

Председателят на дружеството на личните лекари избухна заради ваксините срещу коронавируса

Искаме за четвърта фаза от имунизационната кампания срещу коронавируса раздаването на ваксините да е 3 към 1! Това заяви д-р Георги Мин...

Правозащитници твърдят, че разпространението на дискриминацията срещу американците от азиатски произход е била подхранвана от говоренето за "китайския вирус" на бившия президент Доналд Тръмп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка