X
 
 

Венецуела цензурира Deutsche Welle

1784 0
Венецуела цензурира Deutsche Welle
Германското държавно обществено радио Deutsche Welle съобщи, че регулаторната власт във Венецуела е блокирала канала на испански език на медията и го е "изхвърлила" от кабелните мрежи в страната, предаде БГНЕС.

Генералният директор на Deutsche Welle Петер Лимбург призова агенцията за радиоразпръскване на Венецуела "Конател" "незабавно да възобнови възобнови разпространението на сигнала на Deutsche Welle. Говорителка на германското външно министерство призова Каракас да продължи предаването на испански език на немската обществена медия. "Очакваме това достойно за съжаление решение бързо да бъде отменено", каза тя.

Мадуро обиди Пенс след опит на САЩ да го свали в ООН, МВФ блокира пари на Венецуела

Градусът на напрежение по темата "Венецуела" изглежда скоро няма да стане по-нисък, след като през последните няколко часа се стигна до...

Венецуелското министерство на информацията, което контролира "Конател" не коментира.

Deutsche Welle неотдавна стартира 15-минутна специална програма в отговор на нарастващата криза във Венецуела, като докладва в канала си на испански език за събитията там и интервюира ключови служители, включително обявилият се за временен президент на страната Хуан Гуайдо.

"Разбира се, ще направим всичко възможно да информираме зрителите и потребителите във Венецуела", се казва в изявление на Лимбург. Програмата на Deutsche Welle, наречена "Noticias Extra Venezuela" ще остане достъпна на уебсайта на медията, каза Лимбург.

Deutsche Welle има 17 милиона зрители в Латинска Америка всяка седмица с 24-часовото си програма, заяви медийният оператор, отбелязвайки, че видеоклип, публикуван в Twitter, в който германският канцлер Ангела Меркел призова за нови избори, е изтеглен повече от 112 000 пъти.

Хуан Гуайдо е лишен от депутатски имунитет

Националното учредително събрание на Венецуела одобри продължаването на процеса срещу лидера на опозицията Хуан Гуаидо, като го лиши от...

Германия, Съединените щати и повечето други западни страни считат, че изборите във Венецуела, в които успех постигна Никола Мадуро са нелегитимни и признаха лидера на опозицията Хуан Гуайдо за временен президент на страната. На свой ред Мадуро отхвърли Гуайдо като марионетка на САЩ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Кой прави избори сега не разбрах!!!, Германците ли избират президент на Венецуела или Венецуелските са избрали своя.?И в България Германците ни избират президент.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  И това по опорките на посола?!
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Все едно "Свободна Европа", но излъчвана от България... ""Deutsche Welle неотдавна стартира 15-минутна специална програма в отговор на нарастващата криза във Венецуела, като докладва в канала си на испански език за събитията там и интервюира ключови служители, включително обявилият се за временен президент на страната Хуан Гуайдо.""
 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Това звучи като Италия (името може да бъде на всяка страна) цензурира вестник "Чук чук" - имаше такъв преди 30 г. Слагаха го на най-видното място на бутките. Демокрация!... Където DW там и ЧЧ.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Явно доста си го чел този вестник Чуч-чук, и явно само такива четеш, то си личи.
  : 2 !
Последно в Актуално