Водачът на "Ал Кайда" призова за повече камикадзе атаки на Запад

6500
Водачът на "Ал Кайда" призова за повече камикадзе атаки на Запад
Снимка: Getty Images / Guliver

Лидерът на "Ал Кайда" Айман ал-Зауахири призова за индивидуални терористични атаки срещу САЩ и другите западни страни, предаде БГНЕС.

Ал-Зауахири отправи апела си чрез видео, пуснато в Туитър. "Най-важното е да бъде ударен Запада и по-конкретно Америка. Това трябва да стане на тяхна територия, като ударите трябва да са насочени към техните интереси, обхванали целия свят. Поддръжниците на Израел трябва да платят с тяхната кръв и тяхната икономика", казва в клипа Ал-Заухири.

12 души загинаха при терористичен атентат в Сомалия

Най-малко 12 души загинаха в сомалийската столица Могадишо при терористична атака на локалната ислямистка терористична групировка, пред...

Лидерът на "Ал Кайда" зове за терористични атаки тип "самотни вълци", т.е. индивидуални атентати, осъществени от терористи-камикадзе. За пример Ал-Зауахири дава атентата по време на Бостънския маратон през 2013 г. Тогава братята чеченци Тамерлан и Джохар Царнаеви задействаха няколко бомби, убивайки 3-ма души и ранявайки 264.

В клипа Ал-Зауахири възхвалява нападенията през последния месец на палестинци срещу израелци в Ерусалим и други места в Израел и Западния бряг, а освен това и повтаря апела си от септември за обединяването на всички джихадисти от Турция до Северна Африка въпреки че тогава "Ислямска държава" отхвърли предложението му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка