Все повече бебета са кръщавани на популярни герои от Марвел

3032
Все повече бебета са кръщавани на популярни герои от Марвел
Снимка: Getty Images/Guliver

Според данни на Администрацията за социално осигуряване на САЩ, през 2020 г. се наблюдава ръст на бебета, кръстени на популярни герои на Марвел.

Много от децата са кръщавани на герои и злодеи като Локи, Валкирия и Танос. Броят на децата с имена, вдъхновени от Марвел, се е увеличил в сравнение с предишни години. Това се случва в период на невероятна популярност за Марвел, като филмите им се представят невероятно добре в боксофиса дори в променящите се условия в индустрията, пише „Скрийн Рант“.

Най-новата мегапродукция на Марвел АНТ-МЕН напомня, че героите биват от всякакъв калибър

Точно когато зрителите си помислиха, че Марвел надминаха себе си с „Пазители на Галактиката“, студиото ще предложи едно съв...

Филмовата вселена на Марвел продължава да е сред най-популярните поредици в света. Дори след излизането и рекордните печалби в боксофиса на "Отмъстителите: Краят“, всяка нова част в кината или по Disney+ бързо завладява света и се превръща в гореща тема за обсъждане.

През 2020 г. към настоящата селекция от бебешки имена, вдъхновени от Марвел, се присъединяват нови герои. На Локи са кръстени 135 деца, а на Валкирия - 128 деца, като броят им се е увеличил спрямо 75 деца през 2017 г. Дори Танос се е превърнал в донякъде популярно бебешко име, като през 2019 г. 18 деца са били кръстени на суперзлодея след появата му в "Отмъстителите": Безкрайна война“ и „Отмъстителите: Краят“. Други популярни герои на Марвел, на които има имена, включват 9 деца на име Бъки и 47 на име Куил, вдъхновени съответно от Зимния войник и Звездния повелител.

Вдъхновените от попкултурата имена на бебета са постоянна тенденция, като все повече родители се вдъхновяват от медийни произведения, които имат голямо значение за тях, когато кръщават децата си. През 2016 г. Кайло е най-бързо набиращото популярност име за момчета, като родителите се вдъхновяват от образа на Бен Соло (Адам Драйвър) от тъмната страна на трилогията "Междузвездни войни". 

Неотдавнашните данни на Администрацията за социално осигуряване на САЩ дават добра перспектива за въздействието, което филмовата вселена на Марвел е оказала върху аудиторията. Мнозина вече са израснали с поредицата през нейната 13-годишна история и са били вдъхновени от героите й. И сега, когато много от тези фенове са възрастни, те се надяват може би да предадат това, което е станало специално за тях, на новото поколение под някаква форма. Може би това не е традиционно, но е добър начин да се установи колко широкообхватна е станала вселената Марвел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com