Все повече бразилци настояват за импийчмънт на Дилма Русеф

6998
Все повече бразилци настояват за импийчмънт на Дилма Русеф

Нарастващо мнозинство от бразилците са за импийчмънт или оставка на президента Дилма Русеф, показа проучване на общественото мнение на института "Датафоля", публикувано вчера, предаде Reuters.

 

Създават парламентарна комисия за импийчмънт на Дилма Русеф

Долната камара на бразилския парламент създаде комисия, която да вземе решение по въпроса за импийчмънт на президента Дилма Русеф. Обви...

68 процента от анкетираните са за импийчмънт на Русеф от Конгреса, а 65 процента смятат, че тя трябва да подаде оставка. Популярността й също е спаднала - 69 процента от анкетираните оценяват управлението й негативно.

Рейтингът е близък до най-ниския рекорд, отбелязан през август миналата година, когато 71 процента от бразилците не я одобряваха. Проучването показа също, че нивото на неодобрение за бившия президент Лула да Силва, назначен за началник на президентската канцелария на Русеф, е скочило до рекордните 57 процента, информира БНР.

 

Но макар че подкрепят отстраняването на Русеф, избирателите не са ентусиазирани и от перспективата за правителство начело с вицепрезидента Мишел Темер - около 35 процента от анкетираните са на мнение, че това би било "лошо" или "ужасно".

Според телефонен запис Дилма Русеф опитва да спаси Лула да Силва от правосъдието

Бразилци протестираха пред президентството в Бразилия и в Сао Паоло заради публикацията на подслушан със съдебно решение смущаващ разго...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com