Втори ден масови безредици в Сао Паоло

25565
Втори ден масови безредици в Сао Паоло
Снимка: Gettyimages

В бразилския мегаполис Сао Паоло избухнаха масови безредици, съпроводени от вандализъм. Участници в манифестация започнаха погроми по улиците.

Те изгориха пет автобуса и два камиона, като се опитаха да подпалят и цистерна с гориво. Движението по федералния път между Сао Паоло и щата Минас- Жерайс е блокирано. Властите на Сао Паоло поискаха помощ от централното правителство, в чиито правомощия е поддържането на федералния транспорт. Жестоките погроми в Сао Паоло, в които прерасна манифестация на хора от бедни райони в северната част на града, продължават вече втори ден. Хората излязоха на улицата в неделя, след като научиха за смъртта на 17-годишен младеж. Той е загинал по време на проверка на документите от полицията. Според представители на властите причина за смъртта му е станал случайно произведен изстрел. Полицаят, който е стрелял случайно, е задържан, срещу него има повдигнато обвинение в непредумишлено убийство.

Въпреки това новината за инцидента изкара хората от домовете им и гневът им прерасна в погроми. Разбити са няколко магазина и банкови клонове. Масовите безредици по улиците на бразилските градове и ниската ефективност на полицията са тревожни, като се има предвид, че през юни страната става домакин на Световното първенство по футбол. През октомври ще се проведат президентски и парламентарни избори, които обичайно са съпроводени с изостряне на политическата обстановка и засилване на напрежението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com