С внушения за еврейска черна магия: РИА Новости защитава Лавров за издънката с "еврейската кръв на Хитлер"

6823
С внушения за еврейска черна магия: РИА Новости защитава Лавров за издънката с "еврейската кръв на Хитлер"
Снимка: принтскрийн / РИА Новости

След изказването на руския външен министър Сергей Лавров, че Хитлер имал еврейска кръв и че старите евреи казвали, че най-големите антисемити били евреи, руските пропагандисти се насочиха към друга тема - световен ционизъм-кабализъм, пише "Новая газета. Европа"*.

РИА Новости е "открила" признаци на черна магия в щаба на украинските минохвъргачи в покрайнините на село Трехизбенка. Според интервюиран от един от медийните рупори на Путин "експерт", тази магия е от кабалистичен произход.

Културологът Екатерина Дайс и журналист на РИА са "открили" на стената на военна част A4472 "магически печат на тъмните сили, съчетаващ идеите за анархия, оръжие и фашистка символика".

"Това е магически сигил (символ), състоящ се от много пресичащи се линии. Какво означава той, е трудно да се каже със сигурност. В него можете да видите както обърнат знак на анархия, така и част от знака "СС", руната зиг, тя ясно се вижда в крайния ляв сектор на кръга, и написана на немски буквата от иврит "зайн", означаваща меч или оръжие", казва Екатерина Дайс пред РИА Новости.

Дайс отбелязва, че печатът е нарисуван "уникурсурално", тоест без вдигане на ръката, което също издава неговия окултен характер. Забележителна била думата "Zein" под печата.

"В библейския иврит - казва културологът - "Зайн" означава "меч", а глаголът "лезаен" означава "въоръжавам". Може би авторите на заклинанието са извършили ритуали за укрепване на оръжието или са "молили" да им бъдат изпратени още оръжия".

Изданието "Новая газета. Европа" смята за важно да информира "културолога", че думата за "меч" на библейски иврит е "херев". (Бит. 1:24; Изх. 5:3; Изх. 32:27 и др.)

Думата "зайн" идва в иврит много по-късно, тя е заета от персийски през арамейски и в Талмуд означава "оръжие", а не "меч". На правилния библейски иврит "оръжието" е "келе милхама“ (1 Царе 8:12).

"Що се отнася до съвременното значение на думата "zain", тя, меко казано, означава мъжки полов орган. Това значение е станало толкова ясно изразено, че известните думи на Голда Меир שלום צריך להיות מזויין. "светът трябва да бъде въоръжен" — сега ясно се усещат като „светът трябва да бъде...", — хм, добре, сами разбирате", пише „Новая газета. Европа“.

Накратко, "zain" е мястото, където отиде руският военен кораб (крайцера "Москва"). Изданието препоръчва на Следствения комитет на Руската федерация спешно да извърши проверка дали магическата церемония, проведена във военно поделение A4472 в село Трехизбенка, го е изпратила на посочения адрес.

* На 28 март 2022 г. изданието "Новая газета“ беше принудено да спре да работи на територията на Русия заради репресивните действия на руските власти и военната цензура. Според изданието обаче вестник с такава история не може да бъде унищожен и то с нетърпение очаква възобновяването на работата си в Москва.

В същото време, поради многобройните си читатели по цял свят журналистите на "Новая газета", принудени да напуснат Русия поради виртуална забрана на професията, създадоха изданието "Новая газета. Европа". Съобщава се, че това не е клон на "Новая газета", а независим проект. Според главния му редактор Кирил Мартинов "Новая газета. Европа" ще разказва на света за случващото се в Русия на няколко езика, ще отразява световни и руски новини за хора, които четат руски и споделят европейски ценности.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Гневни реакции в Израел след твърдение на Лавров, че Хитлер "имал еврейска кръв"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Анализатор: САЩ направи така, че с руски пари Украйна ще получи F-16

"Русия не може да спечели тази война": Велизар Шаламанов тълкува знаците след американската помощ за Украйна

Разгръща ли се Трета световна война? Говори проф. Владимир Чуков

Между репресиите у дома и страхът от война с Израел: Какъв е животът на обикновените иранци?

Войната на Иран срещу жените

Мирът в Украйна: Глобалният юг като съперник на Запада

The Times: Великобритания умува как да връща нелегални мигранти на няколко държави

Избори за Европейски парламент и войната в Украйна: Опасна комбинация за Макрон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари