Визитата на Тръмп във Великобритания - важната цел, скрита между закачки и туитове

5495
Визитата на Тръмп във Великобритания - важната цел, скрита между закачки и туитове
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение във Великобритания. Както обикновено в подобни случаи, лайфстайл новините изобилства и настрана остава истинската цел на визитата.

С него в Лондон са съпругата му Мелания, дъщерите му и техните семейства.  Това още повече допринася за изместването на фокуса от важните преговори, които предстоят да бъдат направени.

Тръмп като бебе с памперс и други английски шеги с президента на САЩ в Лондон (СНИМКИ)

Хиляди протестиращи се включиха в митинг срещу Тръмп в Лондон на площад Трафалгар, а британският лидер на лейбъристите Джереми Корбин с...

Днешният ден ще бъде посветен основно на преговори с британската министър-председателка Тереза Мей, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп и Мей ще се срещнат с корпоративни ръководители от САЩ и Великобритания, преди да дадат съвместна пресконференция.

Основен приоритет на двамата лидери е възможен двустранен търговски договор, който да влезе в сила, след като Обединеното кралство напусне Европейския съюз.

Държавната вечеря, дадена в чест на президента, беше бойкотирана от няколко депутати, включително от лидера на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин и други високопоставени представители на лейбъристите.

На срещата с бизнеслидерите в двореца "Сейнт Джеймс" ще присъстват 10 водещи фирми - пет от Обединеното кралство и пет от САЩ. Те ще обсъдят в кои сфери двустранното сътрудничество е от взаимна изгода.

Първият ден от визитата на Тръмп във Великобритания - между ласкателства и гафове

Кралица Елизабет II посрещна първата двойка на САЩ - Доналд Тръмп и Мелания Тръмп в Бъкингамския дворец в първия ден от посещението им ...

На срещата се очаква да бъдат изпълнителните директори и висши представители на BAE Systems, GlaxoSmithKline ,National Grid, Barclays, Reckitt Benckiser, JP Morgan, Lockheed Martin, Goldman Sachs International, Bechtel и Splunk.

По традиция американски и други световни лидери не дават мнения за вътрешната политика на други държави. Тръмп обаче не се съобрази с това и изрази мнение, че Великобритания трябва да напусне ЕС без сделка и без да плати 39 милиона лири, ако не получи по-добри условия от общността.

Тръмп предприе и необичайната стъпка да каже, че кандидатът за следващ лидер на Консервативната партия Борис Джонсън ще бъде "отличен" лидер на Обединеното кралство, а радетелят за Brexit Найджъл Фараж трябва да получи роля в преговорите с ЕС.

Вашингтон пост пише в редакционна статия, че визитата на Тръмп във Великобритания ще бъде запомнена като ниска точка в "специалните отношения".

Според американския вестник визитата на Тръмп в този момент е проява на лоша преценка от страна на злополучната министър-председателка Тереза Мей, която миналия месец беше принудена да обяви, че подава оставка.

Тръмп определи кмета на Лондон като "загубеняк"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение във Великобритания, предадоха Франс прес и Ройтерс. Преди да...

Въпреки това тя реши да реализира докрай визитата на Тръмп, която се очертаваше като поляризираща и го покани на държавно посещение - чест, оказвана само на трима президенти на САЩ.

А Тръмп остана верен на себе си, пише "Вашингтон пост" и акцентира върху критиките срещу кмета на Лондон и изявленията на президента пред британската преса.

Мей описа визитата като "възможност за по-нататъшно укрепване" на "специалните отношения" между Великобритания и САЩ.

Така между играта на думи, наглед несериозните постове в социалната трибуна Twitter,  протестите и шегите на англичаните, всъщност посещението на Тръмп изглежда като важен етап в търговските преговори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари