България вдъхнови руска художничка да изрази най-искрените човешки емоции с голи женски тела

5212
България вдъхнови руска художничка да изрази най-искрените човешки емоции с голи женски тела

Руската художничка Дария Авдеева беше вдъхновена от България за първата си самостоятелна изложба. Младият талант ще покаже творбите си в Руския културно-информационен център в София на 28 март от 19:00 часа.

Дария Авдеева е родена през 1996 година в град Новоросийск, Русия. Тя е завършила Художествено училище в град Клин и продължила образованието си в Обществения Театър и Център за Изкуство в Дубай. По-късно в Международния Център за Изкуство в Дубай, ОАЕ. В момента тя е студент в Националната Художествена Академия в София. Нейните творби са били излагани в ОАЕ и България.

Иван Даскалов: Рисувам, за да живея и живея, за да рисувам

Иван Даскалов е на 41 години, роден е в Стара Загора, но от няколко месеца вече живее в Ямбол. Той няма професионално образование, свъ...

„Никога не съм се замисляла над идеята за собствена изложба. Събитията от живота ми се пренасяха под формата на багри и образи върху моите картини при всеки емоционален порив и послужиха като творчески тласък към създаването на тази изложба“, споделя младата художничка.

„Всяка една от картините е израз на истински и неподправени чувства, които са присъщи за всеки от нас, затова за фундаментална основа на идеята си избрах голи женски тела, символизиращи природата на човешките емоции в най-чистия им вид. Всичките си картини рисувах в продължение на две години и половина, откакто пристигнах в България“, допълва Дария Авдеева.

Първата изложба на Дария ще отбележи началото на творческия ѝ път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт