Цвете от края на 80-те - изложба на Любомир Игнатов

2992
Цвете от края на 80-те - изложба на Любомир Игнатов

Отваряме врати в 19:00 часа заедно с Илия, който е подготвил Винилов Пънкарски сет от 80-те години. 

В 20:00 часа група Piranha ще открият изложбата със Софийски Skate Punk.

„Забравете кой, какво, кога, къде и защо.
Обичали ли сте нещо или някой с цялата си мощ?”

Името му означава ЛЮБОВ и МИР.
Той е на 28 години, дипломиран социолог. Живее в София, но е роден и израсъл във Велико Търново в семейство на баща художник и майка инженер.
Започва да се занимава с фотография, защото, според него, не е наследил таланта на баща си да рисува. Но е наследил окото му, да вижда истинското и красивото. 



През последните години държи камерата си близо до своите приятели, като документира българската субкултура в архив от фотографии, оставащ верен на своите субекти. Любо не изневерява и на фотографския филм, върху който светлината, преминаваща през запотени строители на скейтпарк, притихнали момичета и диви банди, запечатва дните му. За хората, които снима, той не е случаен наблюдател, срещащ се с чужди ценности, а вътрешен човек, отличаващ се с изключително упорство, близост и страст. 

Представяйки живота на малък кръг от хора, Любомир обобщава и по един особено деликатен и интелигентен начин, поставя на дневен ред проблемите на поколението, родено в края на осемдесетте години, закърмено с разбитите илюзии за промяна на своите родители и станало свидетел на прогресиращата апатия в българското общество.

„Фотографията е моята възможност да творя и да споделям. Започнах да снимам странните си приятели, хардкор пънк сцената и нашето всекидневие.



Търся красивото и странното в моментите на деня. И няма значение колко лоши изглеждат дните ни, ние трябва да намерим вътрешната си сила и да се борим за по-добър свят. Свят, в който знанието, любовта и мирът ще надделеят.”

Любо посвещава първата си самостоятелна изложба на хората, които обича, а те са много. Гости със своите творби ще бъдат баща му, художникът Здравко Игнатов и приятелите му Дидо Пешев, Zoran Mise, Момчил Генов и Петя Евлогиева. 

Част от набраните средства ще бъдат дарени на фондация „За Нашите Деца“.

Описан от Джейми Мак Доналд като: “Момче с камера, с класическа визия и чувственост, филтрирана през погледа на скейтборда и пънк рока, градски обитател наблюдаващ човешките състояния в най-мрачните им моменти.”, той заслужава вашето внимание. 

Изложбата може да бъде посетена до 18.04.2017 в галерия SYNTHESIS, бул. Васил Левски 55, София.

Куратор на изложбата: Надежда Павлова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт