Фотографът Людмила Капитанова с поредна изложба с уникални мигове от екзотични и труднодостъпни кътчета

4332
Фотографът Людмила Капитанова с поредна изложба с уникални мигове от екзотични и труднодостъпни кътчета
Снимка: Людмила Капитанова

Фотографът Людмила Капитанова готви поредната си изложба с уникални мигове от екзотични и труднодостъпни кътчета в цял свят. Изложбата ще бъде показана от 25 до 29 октомври в галерията „Виваком – Оборище 5“. Експозицията впечатлява с географията на страните и обектите –Бали, Мианмар, Непал, Мароко, Камбоджа, Виетнам, Египет, Чили, Антарктика, Шри Ланка…

Снимка: Людмила Капитанова

С по две фотографии тя ще представи и петима свои колеги от последната фотографска експедиция в Непал и Иран. Експозицията включва прекрасни портрети на хора от племената в Африка и жители на високопланинските склонове в Непал, живописни реки, планини, пустини, диви животни - слонове, камили, жирафи, зебри, пингвини, тюлени, живописни будистки храмове, пъстроцветни витражи в джамиите на Иран. Някои картини от огромното многообразие от преживявания, уловени през обектива, изглеждат като нарисувани. Ковид-19 не позволи част от тези фотографии да бъдат показани на подготвената изложба през 2020 г., но сега колекцията компенсира, като калейдоскопът от сюжети и уловени мигове е обогатен и тематично разширен.

Снимка: Людмила Капитанова

Людмила Капитанова е нарекла сегашната си фотографска изложба „Да пътуваш с Роберто“. Така е нарекла и книгата си, чийто дебют ще бъде също на 25 октомври от 19 ч. в галерията на Оборище 5 в София. Така тя прави реверанс към щастливата си професионална среща с фотографа от „Нейшънъл Джиографик“ Роберто Паци. Той е италианец, роден в Милано, но живее в Палма де Майорка (Испания), обикаля и снима в цял свят. Има изложбени зали в Сингапур и Палма де Майорка. Той беше гост на изложбата на Людмила през 2019 г., представена в същата галерия. Портретист, тревъл фотограф и любител на пътешествията, организатор на фотографски експедиции, Паци е издал седем книги, като е снимал за най-големите специализирани издания и приложения - Natonal Geographic, GEO, също за Daily Mail, The Times, Daily Telegraph.

Запомнящите се сюжети от екзотичните фотографии на Людмила Капитанова представят далечни светове, екзотика и красота, която запълва дефицитите, които пандемията причини.

„Светът през моя обектив“ се казваше първата й изложба с ярки, цветни, изненадващи открития. Тя започва да снима като любител, но днес вече има награди, признание и поредната изложба е знак за продължение. Фотографиите излъчват позитивна хармония, предизвикват интерес с магнетичния усет към мига, с любопитството на преживяването, фокуса върху детайлите, с преклонение към обектива и дълбочината на проникването в сюжета. Фотографката търси предизвикателствата. Обичам да пътувам и да рискувам, да изпитвам границите на възможностите си, казва за себе си Людмила Капитанова. Тя явно носи духа на баща си – проф. Кръстьо Кръстев, един от най-големите наши изследовател на хипоксията – поведението на организма при екстремални височинни условия.

Изложбата и книгата са поредната височина за Людмила Капитанова. Възторгът на ентусиаста е заменен с професионалното око, любопитството към непознатото и предизвикателството към мига. „Людмила възпроизвежда картини, които раждат истории“, казва за нея Роберто Паци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Продадоха Драсканицата на Микеланджело за убийствена сума

Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

Изложба „Живописта на Художествената академия в Щип“ в КИЦ на Северна Македония в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт