Фотоконкурс ще търси най-красивите чешми в България

119709
Фотоконкурс ще търси най-красивите чешми в България

Национален фотоконкурс на тема "Чешмите на България" ще търси най-красивите чешми у нас. Това съобщиха от Сдружение "Аз обичам водата", които заедно с Българска асоциация по водите организират фотонадпреварата.

Целта е да се обединят фотографиите на прелестните чешми в България, изваяни назад във времето или в наши дни, каза Антоанета Салфидж от сдружението.

Хисаря осъмна с провокативен надпис на чешма

Провокативен надпис „Ще ви колим, гяури!" е бил изрисуван със спрей на една от чешмите с минерална вода в градския парк на Хисаря...

Българските земи носят в недрата си изобилие от чисти и пивки алкални води. Българите от незапомнени времена са се отнасяли с ритуално почитание към водата, търсели са и са откривали най-чистите извори, строили са чешми за здраве, за късмет, за берекет и за да оставят нещо след себе си за хората. Казват, че само в Родопите чешмите са повече от селата, а в някои села - чешмите са повече от къщите, посочват от сдружението.

Те се надяват чрез конкурса да съберат любопитна информация, свързана със замисъла, строителството и експлоатацията на красивите чешми у нас, която да бъде пресъздадена с помощта на естетическия фотографски поглед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт