"Магията на Изтока" - Азия в снимки

8399
"Магията на Изтока" - Азия в снимки
Снимка: ПР

С официално събитие, в присъствието на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова и ръководителите на дипломатическите мисии на участващите във фотоизложбата азиатски държави, ще се открие изложбата "Магията на Изтока" на 13-ти май, от 15 ч. на "Моста на влюбените", НДК. 17 държави представят културата, бита и природата си с уникални фотографии, правени в различни райони на екзотична Азия: Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Китай, Монголия, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Изложбата е част от предварителните събития по повод предстоящия Фестивал на азиатската култура, който ще се проведе за трети пореден път на сцена "Лятната естрада" и прилежащите ѝ алеи в Борисовата градина на 15-ти юни, от 10 ч. до 20 ч.


Превърналият се вече в традиционен празник на културите от азиатския континент и тази година ще предложи на посетителите си повече от богата и разнообразна програма. За втора поредна година събитието се обявява в полза на благородна кауза на фондация "За Нашите Деца", която тази година е посветена на сигурната семейна среда за всички деца и подкрепа на родителите още от първия миг. Средствата от събитието организацията ще инвестира в подкрепа на уязвими семейства в риск от раздяла и ще спаси от изоставяне поне 15 деца в ранна възраст.

Фестивалът е с вход свободен, но насърчава посетителите да участват в благотворителната томбола като закупят билетче, с което помагат за това по-малко деца да бъдат изоставени от своите родители и да прекарат първите години от своя живот в самота и изолация, далеч от пълноценна грижа и обич. Посетителите, закупили билети, ще имат възможността да спечелят награда от многобройните партньори-дарители на фестивала, сред които и най-голямата награда – двупосочен билет за двама до азиатска държава по избор.

С набраните повече от 16 400 лева от миналогодишното издание на фестивала, екипът на фондацията насърчи развитието на 48 деца в приемни семейства, включително деца със специални потребности, давайки им възможност да посетят  спортни и летни лагери, зелено училище, да се насладят на театрални постановки, да разгърнат въображението си в арт-ателиета и други дейности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт