Регионална библиотека „Дора Габе“ представя изложба „Да се върнем години назад“

1003
Регионална библиотека „Дора Габе“ представя изложба „Да се върнем години назад“
Снимка: БГНЕС

Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич представя изложба „Да се върнем години назад“ от началото на месец юли в сектор „Обща читалня“, съобщи Галя Маринова, главен библиотекар в направление „Библиотечно-библиографско и информационно обслужване“ и „Връзки с обществеността“ в библиотеката.

Посетителите на изложбата имат възможност да разгледат във витрините любими български списания от свтората половина на миналия век . Изложбата представя отделни броеве от списания за децата, учениците и младежите на 60-те, 70-те и 80-те години. Сред тях са „Славейче”, „Пламъче”, „Дружинка”, „Младеж”. Припомня и фрагменти от света на българската жена чрез култови заглавия като „Жената днес”, „Божур” и „Лада”, предаде Агенция „Фокус“.

В Добрич отчитат значително увеличение на засетите лавандулови площи

В Добричка област само за една година значително са се увеличили засетите с лавандула площи, съобщи Веселин Овчаров, старши експерт в ...

„Със сигурност никой съвременник не е забравил списанията „Космос”, „Радио, телевизия, електроника”, „Наука и техника”, „ЛИК” и други. И емоциите, които са дарили на любителите на изкуствата заглавия като „Филмови новини”, „Кино”, „Театър”, „Изкуство”, „Българско фото”, „Ритъм”, „Музикална естрада”. Без съмнение всеки – според интересите си и според това, към кое точно поколение принадлежи, ще си припомни своите моменти на очакване и разлистване на новия брой от любимото списание във времето без компютър и без вездесъщата мрежа, когато периодичните издания бяха основен източник на актуална информация“, добави Галя Маринова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com