Росица Гецова ни показва "Всичко ще бъде наред" в галерия Сердика

3224
Росица Гецова ни показва "Всичко ще бъде наред" в галерия Сердика
Снимка: Галерия "Сердика"

От 23 април до 18 май тази година Галерия Сердика ще представи изложбата съвременна живопис “Everything will be alright” или „Всичко ще бъде наред” с автор Росица Гецова.

Откриването на експозицията ще се състои на 23 април 2019 г., вторник, от 18.30 часа в Галерия Сердика на Женския пазар.

Изложба за ромски квартал в Пловдив представя фотограф от Турция

Изложба за ромския квартал „Столипиново“ представя утре турският фотограф Айдън Четинбостаноглу от Измир. Организатор е кат...

В “Everything will be alright” или „Всичко ще бъде наред” Росица Гецова представя съвременна живопис. През последните години тя работи със силикон, акрил, плексиглас и принт, експериментирайки с тези материали, създава своя специфична авторска техника. В изложбата ще бъдат включени обеми затворени в плексигласови кутии, дигитални рисунки с характерен за авторката свеж колорит и видео.

Според Росица Гецова тази изложба е един вид самолечение. Според нея е изключително важно да намерим баланс и синхронност в самите нас, за да ги постигнем и в самото общество. Един от начините това да се случи е да творим, да ценим и да познаваме изкуството. Авторът смята, че именно изкуството достига по прекия път до това, прави връзката с ирационалното и е своеобразен камертон за настройване на нашето тяло и съзнание.

„Именно на тези честоти се осъществява освобождаване от вибрациите на страха, вината, комплексите, вкоренени в подсъзнанието. Страховете от собствените недостатъци, от общуване, от отхвърляне, от изоставяне. Има връзка с интуицията ни и връзка със собственото ни същество. Изложбата, която представям, е подчинена на този принцип и затова я определям като опит за самолечение”, казва още Росица Гецова

С развитието на high-tech технологиите, общуването на човека с Вселената става все по-трудно осъществимо. Състоянието на съвременния човек в обществото е дисбалансирано, неопределено и променливо, границата между реално и нереално е размита. Ако не умеем да контролираме мислите си, да разберем емоциите си, събитията в нашия живот все повече ще ни изненадват, казва Росица Гецова и допълва:

„Когато вълните в лявото и дясното полукълбо на мозъка работят в синхрон, те образуват стоящи вълни, в които един вид енергия се преобразува в друг. Заради това енергията, която влагаме в мислите и изразите си, може да се превръща в конкретни събития. Ние общуваме с Вселената с помощта на вибрациите на думите, емоциите и мислите. А Вселената ни отвръща със събитията в нашия живот. Събитията, това е езикът на Вселената, затова е много важно да възприемаме и да разбираме онези знаци, които тя ни изпраща.  Най-очевидното доказателство за това са т. нар. „съвпадения”,  положителните мисли и позивните очаквания, които създават положителни събития.” – споделя авторката.

Откриват етнографска изложба на пет музея в Кюстендил

Днес, 20-ти март, от 16:00ч. съвместна етнографска изложба на пет музея от Югозападна България „Багри от долините на Струма и Мес...

Проф. Свилен Стефанов казва за Росица Гецова: „Тя е визуален артист, третиращ ефимерното в обекти, инсталации, видео. Галерист в галерия „Аросита”, Росица е автор с доказано присъствие на софийската художествена сцена и се изявява едновременно като художник, куратор и галерист. Тя е представителен автор за тенденциите на съвременното изкуство.”

Росица Гецова е родена София. През 1994 г. завършва Национална Художествена Академия в София със специалност „Плакат”. От 1998 г. започва да реализира самостоятелни изложби: „Не функционално”, “Give Peace A Chance”, галерия Аросита, София (1999) ; „Абстрактно” Arch &Art Galerie Palina , Виена (2007); „Чаена церемония”, инсталация, галерия Аросита, София (2009); “TETRIS” пластика, видео „Задържайки дъха си”, фотоинсталация, Galerie GEDOKmuc, Artist in residence der Gedok Muenchen (2011) ; “Never the same”, Български културен институт, Република Чехия, Прага, (2013) ; "Save ", галерия Аросита, София (2013) ; “СТАИЧКИ”, Пролетeн фестивал на съвременно изкуство, Благоевград (2015); „No Resistance”, галерия Аросита, София (2016).

Участва в множество групови изложби и международни проекти като последни от тях са: Contemporary Artists from Bulgaria Imago Mundi Collection, Венеция, Италия (2015) ; Grayscale, 20 Suvremenih Bugarskih Umjetnika, Muzej Medimurja, Cakovec, Hrvatska (2015); Sofia Underground, International Performance Art Festival, НДК, куратор Йово Панчев (2016); Нови нюанси в съвременното изкуство“, Благоевград, София; Съвременна живопис Банкя, Арт Център Банкя (2017); Biennale Internazionale Donna – Trieste, Италия (2019); IN LOVE FOREVER, Галерия Аросита, София (2019).

От 2007 г. Росица Гецова е Арт директор, куратор на изложби и събитията за съвременно изкуство на галерия „Аросита“.

Организатор на "Международен фестивал на съклото - София" (2010 – 2016).

Световният Васил Иванов в Националната галерия

Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал Двореца, се открива изложба на художника Васил Иванов (1909-1975) от Колекция...

Получава награда Железен орден за принос в съвременното изкуство през 2014 г.

Галерия „Сердика“ е част от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и се намира на ъгъла на бул. Стефан Стамболов и ул. Лозенград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт