"Толкова близо, толкова далече": Елена Мицева

92960
"Толкова близо, толкова далече": Елена Мицева

От 18 до 26 ноември на трети етаж в НДК изложбата „Толкова близо, толкова далече” за трета поредна година събира на едно място в общ формат български творци, живеещи и творящи в различни точки по света. Това затвърждаващо се културно събитие привлича все повече български творци от Европа и Северна Америка, които показват и споделят своето изкуство пред българската публика. Изданието през 2014 г. е под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

В седем поредни материала Actualno.com ще представи на читателите си седем от участниците в изложбата.

"Толкова близо, толкова далече": Величка Атанасова

От 18 до 26 ноември на трети етаж в НДК изложбата „Толкова близо, толкова далече” за трета поредна година събира на едно м...

Елена Мицева, Виена, Австрия

Елена Мицева е родена на 11.06.1975 г. в София, България. Завършва Художествената гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив, 1994 г., и Университета за индустриално и художествено оформление в Линц, Австрия, през 2004 г.

Участвала е в различни самостоятелни и групови изложби, измежду които: групова изложба, галерия „Гладстон“, Пловдив (1995); Текстилна поезия, групова изложба в Kремсмюнстер, Горна Австрия (2000); самостоятелна изложба Алте Велт в Kултуркелер, Линц (2001); групова изложба Shopping, OK-Kulturzentrum, Линц (2001); публичен конкурс, откупка на серия ситопечат – картини за клиниката „Вагнер Яурег“ в Линц (2001); Wasserkleid (Water Dress), видеоинсталация /прожектирана на силиконов обект (2001); Плътни /интензивни времена, късометражен филм (2000); Страстоубийки, инсталация, инсценирана като място на произшествие, напечатана и шита на колекция бельо, видеофилм и плакати (2004).

Като творец Eлена Мицева периодично сменя и смесва медиите – филм, обект, пано, ситопечат, рисунка, но също и темите, по които работи – често с фокус върху комуникацията, околната среда, преходното и др.

"Толкова близо, толкова далече": Василен Василевски

От 18 до 26 ноември на трети етаж в НДК изложбата „Толкова близо, толкова далече” за трета поредна година събира на едно мя...

Комуникацията ни събира, но и отдалечава, отчуждава. Като цяло може да включва и липсата на такава или желанието да участваш навсякаде и на всяка цена. Тя може да бъде и самота, монолог и връзка.

 

Разпит, 2013 г., акварел, 70 x 50 см

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт