13 медала за асеновградчани в епична битка по шинкиокушин

6694
13 медала за асеновградчани в епична битка по шинкиокушин

Близо 300 малки и големи каратеки от цялата страна се бориха за купа „Асенова крепост“ в национално състезание по карате шинкиокушин.

Домакин на първенството бе асеновградският Спортен клуб „Хамон“. „Състезанието е кръстено на емблемата на Асеновград, неслучайно. България се гордее с велик владетел, който е обичал да посещава града и чието име носи - Цар Иван Асен II.”, обясниха създателите и треньорите на

Деца създават мобилно приложение за разпознаване на артефакти от миналото

Заработи първият Творчески смарт клуб „Асеновград“ за създаване на мобилни приложения с разширена реалност. Проектът цели...

Спортен клуб „Хамон“ - Илхан Наимов и Петко Чирпанлиев. Те допълниха, че провелото се национално първенство за купа „Асенова крепост“ е символично епично сражение между малки каратеки, които ще имат възможността да покажат своите качества. Целта е състезателите да преоткрият себе си и да разберат в каква степен са се развили в този спорт, както и да преценят по какъв начин трябва да продължат напред.

Най-трудното в състезанието в Асеновград бе фактът, че момчетата и момичетата трябваше да предодолеят собственото си его. Шампионатът стартира точно в 12 ч. на обяд в съботния ден и поради големия брой участници продължи до вечерта. Надпреварата се проведе в Спортна зала „Асеновец” в Асеновград. В състезанието взеха участие състезатели от над 30 клуба от Пазарджик, Несебър, Приморско, Севлиево, Пловдив, Шумен, Нови пазар, Ловеч и още десетки градове на страната.

За първи път битката за златото в Асеновград бе предавана на живо онлайн от сайта на Федерация Българско Карате Шинкиокушин. „Вълнуващо, настръхващо и грандиозно бе откриването на състезанието.“, споделиха зрители от публиката в залата. Точно в началото зазвуча химнът на България.

Състезатели, съдии, организатори, гости и официални лица се изправиха на крака и обърнати с лице към българския флаг, пееха в един глас.

Първият официален ученически „Бележник за кореспонденция“ в Асеновград

С по два бележника вече ходят на училище учениците в Асеновградско. Това се налага заради приетите тази година промени в Закона за учил...

Последва масово рецитиране на няколко строфи от силното стихотворение на Иван Вазов „Аз съм българче“, след което бе поставено началото на същинската битка между каратеките. Спортистите бяха разделени според възрастовата си група – до 10 г., до 12 г. и до 14 г.

Шампиони в първенството в категорията на 10-годишните станаха Атанас Райчев /до 26 кг/, Даниела Василева /до 27 кг/, Мариан Балабанов /до 43 кг/. Първото място при децата до 12 г. грабна Иван Чобанов /до 49 кг/. Във възрастовата група на 14-годишните състезатели златото си спечели Мария Иванова /до 45 кг/. 13 от състезателите, които защитаваха името на Асеновград, си заслужиха медали. Пет от тях – златни и по четири сребърни и бронзови.

Трима от каратеките на асеновградския клуб „Хамон“ бяха отличени с призове Купа "Асенова крепост", която се дава за най-висока техночност и най-несломим дух. Освен с честта и признанието от останалите състезатели и публиката, победителите бяха наградени и с купи, медали и грамоти. Сред зрителите във „ВИП-ложата“ на събитието бе един от най-успешните български каратисти - Валери Димитров. Той е печелил 16 пъти европейски титли и три пъти е ставал световен шампион по карате шинкиокушинкай. Националното състезание за купа „Асенова крепост“ в Асеновград бе последното в спортния календар на Федерацията за тази година, преди Европейското, което ще се състои в София на 21.11.16 г

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com