5000 лева за термоаблация и 100 лева за столетник отпусна Общинският съвет в Асеновград

9176
5000 лева за термоаблация и 100 лева за столетник отпусна Общинският съвет в Асеновград
Снимка: Actualno.com

С обща сума в размер на близо 9 000 лева Общински съвет-Асеновград подпомогна днес седем асеновградчани, съобщи кореспондентът на Actualno.com в града.

Еднократната социална помощ се отпуска на нуждаещи се от средства за лечение, възстановяване на материални щети на жилище и други.

Комисията за защита на потребителите с клон в Асеновград

Държавната комисия за защита на потребителите вече ще има офис и в Асеновград, съобщи кореспондентът на Actualno.com в града. За целта...

С 200 лева ще бъде подпомогнат Салим Топал, който утре, 16 юни, навършва преклонните 100 години. Именно това е мотивът на Общината, за да отпусне средставата на столетника. Янко Асенов беше подпомогнат с 300 лева. Сумата му е нужна, за да възстанови щетите от възникнал в дома му пожар. Огънят е изпепелил покривната конструкция, домашно имущество и техника.

За закупуване на скъпо струващи лекарства на асеновградчанката Нуртен Ибрям Общински съвет-Асеновград отпусна 200 лева. След преживян инфаркт жената е на постоянна медикаментозна терапия и е нетрудоспособна. Поради това, единствените й доходи са от пенсия в размер на 165 лева. С 200 лева бе подпомогната и Недялка Тодорова, която е оперирана заради счупване на долния край на лъчевата кост. Сумата, която й бе отпусната от старейшините днес, ще покрие част от разходите за закупения външен фиксатор за „лигаментотаксис“.

Финансова помощ в размер на 500 лева ще получи Ина Христева. Тя е поискала сумата, за да осигури лечение на детето си. 3-годишният Алекс е с поставена диагноза „други неуточнени гърчове“. По време на плач и игра детето посинява и губи съзнание, описва майката. Предстои му постъпване в болнично заведение за допълнителни изследвания и поставяне на точна диагноза. Ина Христева е безработна, а тъй като се налага да полага грижи за 3-годишния си син непрестанно, тя е не може да започне работа.

От провеждане на интервенция, наречена термоаблация на черен дроб, се нуждае асеновградчанинът - Константин Апостолов. Процедурата представлява тип "обгаряне" не туморни клетки. Не се поема от НЗОК и се заплаща в размер на 10 000 лева. Половината от сумата – 5 000 лева – ще бъде поета от Община Асеновград.

300 лева от благотворителния мач на футболисти в Асеновград

Малко над 300 лева събра благотворителният футболен мач на футболисти от Аматьорската лига в Асеновград. Целта на каузата бе да се помо...

Юношата на ФК „Асеновец“ Васил Чавдаров ще бъде подпомогнат с 2 560 лева. По време на тренировка момчето си счупва крака на две места. Парите са нужни на асеновградския футболист за извършване на операция, за да може да се възстанови и да продължи футболната си кариера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com