58 лева и 18 килограма кашкавал – резултат от базара за сираци в Асеновград

1145
58 лева и 18 килограма кашкавал – резултат от базара за сираци в Асеновград

Сумата от 58 лева бе събрана от благотворителния базар в Асеновград. За организирането му повече от 20 майки от града дариха детски костюми, рокли, панталони, тениски, потници, плюшени играчки, обувки. „Освен асеновградчани, много хора и от други общини се отзоваха в благородната кауза.“, каза за Actualno.com един от инициаторите и член на Форума на Тоше Проески - Росица Киркова. Тя съобщи, че благотворител е станала и жена – собственик на хасковска фирма за производство на кашкавал.

Още вчера дамата е пропътувала разстоянието от Хасково до Асеновград, със специалната цел да направи дарението. Тя е дарила 90 броя разфасовки с кашкавал, или общо около 18 килограма, които също ще бъдат включени към пакетите с храни и предоставени на сираците и полусираците в асеновградска община. По време на базара с благотворителна цел основно са били продавани летните дрешки. Особен интерес към плюшените играчки не е бил проявен, от страна на граждани. Останалите непродадени артикули ще бъдат включени в следващото издание на инициативата.

Започна записването за безплатно обучение по спорт и изкуство в Асеновград

Днес стартира записването за Лятната детска академия в Асеновград, наречена „Шарена ваканция“. Тя ще се проведе в периода о...

Росица Киркова бе категорична, че преди да бъдат закупени хранителните продукти и дарени пакетите, тя ще потърси съдействие за дарителство, от страна и на асеновградски фирми.

Инициаторката разкри разочарованието си от отношението на немалко асеновградчани, реагирали негативно и изразили скептичността си към благотворителната кампания. Но сподели и благодарността си към всички онези, които отделиха от сърцето си, за да станат част от благородната кауза.

Пакетите с хранителни продукти ще достигнат до децата посредством Дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Асеновград. Настойниците и роднините на малчуганите без родители или с един родител ще бъдат уведомени и ще получат дарението по списък срещу представяне на документ за самоличност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Асеновград