Асеновградчани с анонимно отворено писмо питат за стойността на велоалеята

2231
Асеновградчани с анонимно отворено писмо питат за стойността на велоалеята
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Асеновградчани се обърнаха с "Отворено писмо" към медиите. Те поставят въпроса за стойността на велоалеята, която предстои да бъде изградена в Асеновград. "Тревожи ни масовото мнение на асеновградчани, че това е поредният проект, който се предприема главно с цел да бъдат присвоени средства, като се изгради нещо некачествено и несъобразено с действителните нужди на ползвателите", изразяват становището си инициаторите на отвореното писмо, без да се представят кои са.

В отговор пред медии, ресорният заместник-кмет на Асеновград инженер Стоян Димитров посочи, че проектът е остойностен на база цените в строителството към момента и всеки строител е свободен да кандидатства за изпълнението му. "Това е прогнозна стойност и е обявена обществена поръчка за до тази сума. Всеки, който счита, че може да направи велоалеята за по-малка сума, но качествено, има възможност да участва в процедурата. В проекта става въпрос за цялостен строеж на велоалея. В други градове за изграждането на такава се обособява част от тротоарното пространство. В Асеновград ще бъде построена чисто нова двупосочна велоалея, като ще се положат всички видове необходими настилки и ще бъдат съобразени изискванията за размери и прочие", увери заместник-кметът.

Абсурд - велоалея в Пловдив свършва в дълбока пропаст (ВИДЕО)

Истинска пропаст очаква всеки колоездач, дръзнал да кара по велоалеята на надлеза на Адата в Пловдив. Това показа видеоклип на възмутен...

Обявената обществена поръчка е на стойност 272 500 лева с ДДС. Дължината на съоръжението ще е близо 700 метра. Велоалеята ще бъде изградена в участъка между Градския плувен комплекс в Асеновград и НЧ "Родолюбие". Ширината и е 2,5 метра, като включва 2 летни за движение - всяка по 1 метър. Планирано е опасните за движение зони да са заградени и на границите да са поставени светлоотразителни предупредителни надписи и сигнали, видими по всяко време. Крайният срок за участие е 23.06.20 г. Офертите ще бъдат отворени на 24.06.20 г. от 10:00 ч. в зала №517 в сградата на общинската администрация.

В заключение Стоян Димитров заяви, че писмото от граждани не е входирано, нито е предоставено официално на община Асеновград. "Съвсем добронамерено ви предлагаме в процеса на изпълнение на обществената поръчка да предвидите публикуването на ясни и детайлни разчети, чрез които да осигурите максимално прозрачно протичане на дейностите по този проект, за да се уверят асеновградчани, че няма да допуснете злоупотреби, и че поставяте техните интереси пред интересите на конкретни бизнеси", призовават от своя страна гражданите.

Цялото отворено писмо може да прочетете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com