Близо 1 млн. лв. ще струва ремонтът на пътя до квартал "Горни Воден"

16690
Близо 1 млн. лв. ще струва ремонтът на пътя до квартал "Горни Воден"

900 000 лева ще са необходими за възстановяване на пътя за асеновградския квартал Горни Воден и спиране на свлачищния процес. Инфорамцията съобщи зам.-кметът на община Пламен Йончев

Изчисляването на щетите от образувалото се свлачище след последния пороен дъжд и необходимите средства за укрепването му е приключило едва днес. В понеделник цялата тази сметка и схемите ще се изпратят до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии и до областния управител. Тези две институции са уведомени предварително.

От края на ноември въвеждат синя зона в центъра на Асеновград

В центъра на Асеновград се въвежда режим синя зона. Решението беше прието единодушно вчера от общинските съветници. Зоните за кратковре...

Срокът за остойностяването на щетите е тримесечен, но общината е свършила това за по-малко от седмица. Предстои да бъде сключен и договор за изпълнител, информира агенция "Фокус".

Обходният авариен път от Горни Воден за Асеновград, който се изгражда вече пети ден, е бил започнат веднага и вече е почти готов.

Пътят е проходим, каза Йончев. Няма да има пречки в събота по него да се преминава с коли за Архангеловден. На този ден в манастира "Св. Кирик и Юлита", в кв. Горни Воден ще има Архиерейска света Литургия. И в момента по него вече се движат леки коли, пожарни, линейки.

Преди ден жителите на квартала организираха протест, тъй като реално бяха откъснати от света. Той се населява от близо 1500 жители.

Асеновград има достатъчно материали за зимна поддръжка на пътищата

Община Асеновград има достатъчно на склад сол, пясък, както и средства за зимната поддръжка на улиците в населените места и общинската ...

"Хората настояват държавата да отпусне средства за решаването на проблема. В момента общината укрепва спешно две големи свлачища – това при Лясково и последното при Горни Воден", каза зам.-кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com