X
 
 

Дете се качи на покрив на училище, свалиха го пожарникари

Дете, качило се на покрив на училище е един от шестте случая, на които са се отзовали пожарникарите от Асеновград през четирите празнични дни. Вследствие на един от инцидентите 52-годишен човек загуби живота си.

Две от по-интересните случки са свързани с премеждия, в които участват деца. Сигнал на спешния телефон 112 е изпратил служители от РСПБЗН в Асеновград в помощ на заседнали в асансьор. Когато пристигнали, пожарникарите установили, че баща е останал в асансьорната клетка между етажите на блок №7 в квартал Изток, заедно с детето си. И двамата са спасени без да се случи по-тежък инцидент и няма пострадали. Други деца играели в близост до сградата на ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград. Топката им попаднала върху покрива на постройката и единият от малчуганите решил да се покатери там, за да я вземе. Но не намерил пътя наобратно. Това наложило да бъдат повикани пожарникарите, които да свалят детето от покрива на училището.

Мият само централните улици в Асенoвград

Паркирани автомобили възпрепятстват осъществяването на миенето на по-малките улици в Асенoвград, съобщиха за Actualno.com от пресцентър...

В последния от почивните дни огнеборците са гасили пожар в апартамент на улица „Лозница“, която се намира в ромския квартал на Асеновград. На терасата на жилището се е подпалила газова бутилка. Няма пострадали и жертви при инцидента, но са нанесени сериозни материални щети върху къщното имущество. Унищожена е PVC дограма, черна и бяла техника, мебели.

Един човешки живот бе погубен при пожар на Разпети Петък. Малко след 6 ч. сутринта на телефон 112 е постъпил сигнал за обхванат в пламъци фургон в асеновградското село Нови извор. След потушаването на огъня е извършен оглед, при който в опожареното помещение е открито тялото на 52-годишен местен жител. Причините за лумването на пламъците са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство в РУ на МВР в Асеновград. От 14.04.17 г. до 17.04.17 г., включително, огнеборците са гасили на два пъти запалени сухи треви в индустриалната зона на града.

Няма инциденти с пожари в църкви по време на великденските празници, съобщиха за Actualno.com от противопожарната служба в града. От началото на тази година до момента асеновградските огнеборци са се отзовали на общо 145 произшествия. Фалшивите лигнали за първите стотина дни на 2017 г. са близо 12 броя, разпределени по около два на месец. Пожарникари дежуриха по време празниците и в Бачковския манастир, където също не са регистрирани злополуки. Няма постъпили сигнали и за извършени домови кражби в Асеновградско през четирите почивни дни, посочиха от пресцентъра на МВР в Пловдив.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално