Детски площадки, фитнес и засаждане на дървета предвижда ремонтът на "Запад" в Асеновград

5283
Детски площадки, фитнес и засаждане на дървета предвижда ремонтът на "Запад" в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Започнаха реалните строителни дейности в Зона 5 на асеновградския квартал „Запад“. Символично бе направена първата копка на обекта, който включва междублоковото пространство между блоковете с номера 102, 103, 104, 105 и 106. Ремонтните дейности в Зона 5 следва да приключат изцяло в рамките на 70 дни.

Цялото застрояване ще е в рамките на 19 декара. Предстои да бъдат засадени 72 иглолистни и 102 широколистни дървета, общо 4 800 широколистни храсти и декоративни треви, както и 2 000 иглолистни колоновидни, кълбовидни и стелещи се растения. Тротоарните настилки ще са с площ от 4 080 квадратни метра, а ударопоглъщащата – 950 квадратни метра. Предвидено е в зоната да бъдат поставени 59 пейки, 23 кошчета за отпадъци, 9 комплекта маса с пейки, 3 беседки и 2 дървени перголи с пейки. Ще има и 2 детски и спортни площадки за деца от 3 г. до 12 г. Всяка от тях ще включват люлка, пързалка, мрежа за катерене, пожарникарска стълба, пясъчник и други съоръжения. Планирано е и изграждането на една детска площадка за по-малките деца – на възраст до 3 г. Там ще бъдат монтирани двойна люлка, клатушки, комбинирано детско съоръжение с различни уреди, пясъчник и други. Проектът предвижда и изграждането на фитнес на открито. Той ще включва ски тренажор и крос тренажор, уред за раздвижване и за талия, комбиниран уред – лежанка и колело, тенис на маса и други. В зоната ще бъде построено и баскетболно игрище – на същото място, на което е имало такова преди време.

Кметът на Благоевград с първа копка на детска градина

Благоевград скоро ще има нова сграда на детска градина. Проектът ще бъде част от вече съществуващата детска градина "Вечерница" и е фин...

Заместник-кметът по строителството на Асеновград инженер Стоян Димитров, който символично откри работата по обекта, съобщи, че така изготвеният проект ще претърпи леки корекции с цел осигуряване безопасността на хората. „Детските площадки са проектирани в близост до улица „Стоян Джансъзов“, автомобилният трафик по която е изключително натоварен. Идеята е детските площадки да бъдат ситуирани навътре в зоната и да не са толкова близо до самия път. Смятам, че не е редно малки деца да играят в непосредствена близост до толкова натоварен и главен път“, обясни Димитров. Заместник-кметът уточни, че видеонаблюдението в квартал „Запад“ заедно с това, от другия проект, който включва входно-изходните места и възловите точки от града, ще бъде прехвърлено към РУ – Асеновград. Там ще бъде изграден център, в който ще могат да се наблюдават всички видеокамери. Идеята е заснетото да може да се наблюдава и в реално време, и при необходимост в рамките на около седмица назад да бъдат възстановявани във връзка с работата на органите на реда.

Пътната част включва 3 347 квадратни метра нови пътни настилки и възстановяване на съществуващи такива. Предвидено е и поставянето на районно осветление и изграждане на видеонаблюдение на територията на цялата Зона 5. След приключване на обекта е планирано започване изграждането на улица „Стоян Джансъзов“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com