Глобиха с 1000 лева мъжа на малолетна, родила 2 деца

2508
Глобиха с 1000 лева мъжа на малолетна, родила 2 деца
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

С 1 000 лева глоба, в полза на държавата, е санкциониран младеж от Асеновград заради това, че е заживял на съпружески начала с 13-годишна девойка. Любовта между тях пламнала още при запознанството помежду им, когато тя била на 13 г., а той – на 16 г. По обичай, двамата влюбени вдигнали сватба и скоро след това се появили двете им деца.

Историята започнала през месец юли 2013 г. 13-годишната мома от Карлово отишла на гости при леля си в Асеновград, където се запознала с бъдещия си съпруг. Младежите се харесали веднага и решили да се оженят. Още същата вечер, без да казва на леля си, момичето избягало от дома й и отишло в жилището на момчето доброволно, където двамата имали интимни отношения. На следващия ден се обадили на майката на девойката, за да й съобщят, че са се оженили. Последвала сватбата, след която на младото семейство през март 2014 г. се родило първото дете, а през септември 2015 г. на бял свят се появило и второто. Тогава бащата вече бил на 18 г. По това време мъжът работил в Германия, а родителите му не позволявали на момичето да излиза и да се среща с други хора. Не й разрешавали да ходи до Карлово, нито дори да отиде на погребението на баба си. Въпреки това, безспорен е фактът, че е налице доброволност за семейното съжителство, от страна на малолетната, поради което следва да бъде наложено по-леко наказание, посочват магистратите.

"Изповед пред олтара на живота" тази вечер в Асеновград

Музикалният спектакъл „Емил – изповед пред олтара на живота с историята и песните му” ще бъде финалното събитие на Ес...

В документацията се обяснява, че непълнолетното момиче е родило две деца, което сочи една по-висока степен на обществена опасност от извършеното деяние. Когато е забременяла с първата си рожба, девойката е била на крехката възраст от 13 г. и нейното психическо и физическо развитие все още не е било завършило. А раждането на две деца силно застрашава не само нейното здраве, но и като родител тя не е в състояние да изгледа и да създаде пълноценни индивиди за държавата и обществото, подчертават от Районен съд-Асеновград.

Според съдебните актове, към днешна дата съпругът на малолетната вече е пълнолетен и би могъл да носи наказателна отговорност. Крайното съдебно решение е да му бъде наложена глоба в размер на 1 000 лева, тъй като не е осъждан досега. Момчето се определя като български гражданин с образование – завършен 7-ми клас. Сега той работи във Франция и с доходите, които получава от работата там издържа двете си деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com