X
 
 

Хонорарите на екипите по европроектите в Асеновград - тайна?

1995 0
Хонорарите на екипите по европроектите в Асеновград - тайна?
Снимка: Actualno.com
Точно 20 проекта с европейско и национално финансиране е спечелила община Асеновград от началото на 2016 г. до 01.01.19 г. Общата им стойност е в размер на над 165 000 000 лева. Част от тези проекти са приключили, а други към момента са в процес на изпълнение. Някои са изцяло разработени от експертите от отдел "ПИДРПП", а за други с по-голяма сложност и спецификация се е ползвала външна консултантска помощ, като разходите за целта са допустими за финансиране и се възстановяват от съответната програма.

От ангажираните с управлението по европроектите на асеновградската администрация, 22-ма са външни експерти и 52-ма са служители на община Асеновград. Сред тях са заместник-кметове, директори на дирекции, главни експерти, специалисти и други. "Размерът на средствата, които получават членовете на екипите, е лична информация и за предоставянето ѝ е необходимо тяхното изрично писмено съгласие", гласи последното изречение от предоставената от кмета на града доктор Емил Караиванов информация.

Банско ще кандидатства по три европроекта

На редовното си заседание Общинският съвет на Банско одобри кандидатстването на Община Банско с три проекта по мярка 7 „Основни ...

Общият размер на средствата, разходвани за подготовка на проектните предложения за посочения период е малко над 86 000 лева. Близо 16 000 лева от тях са от бюджета на община Асеновград, тъй като по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" не са възстановим разход. За всички изготвени проектни предложения общинската администрация в града е получила финансиране, се посочва в отговор на градската управа, по повод отправено от съветниците на опозицията в местния парламент запитване.

С повече от 860 000 лева е осигурено финансиране за услугите на външни експерти за изготвянето на различни европроекти. Други близо 508 000 лева са договорени за изплащане на служители от община Асеновград, ангажирани с работата по създаването и изпълнението на проекти за периода от 01.01.16 г., като в това число е включено финализирането на част от дейностите до края на 2020 г.

Actualno.com

Етикети: