Изграждат фитнес на открито в село Избеглии

5476
Изграждат фитнес на открито в село Избеглии
Снимка: Actualno.com/Наси Маркова

Два проекта, всеки на стойност по 10 000 лева, предстои да реализира Община Асеновград. Основната цел на единия от тях е изграждане на фитнес на открито в асеновградското село Избеглии, информира кореспондентът на Actualno.com.

Теренът, върху който ще бъде построена спортната зона, е публична общинска собственост. Същността на проекта включва оформяне на място за отдих и спорт. Ще бъдат създадени алеи и зелени площи с подходяща тревна настилка. Планирано е да се засадят декоративни растения – дървесни видове и да се поставят кошчета за отпадъци. Фитнесът на открито ще разполага с лост, успоредка, рудер апарат, крос тренажор, гладиатор, стойка за коремни преси и други уреди. Очакваният резултат е всичко това да подобри естетичния вид на селото и да се създадат условия за спортуване на открито.

Асеновград отново с двама почетни граждани – актьор и поет

Титлата „Почетен гражданин“ на Асеновград ще бъде връчена на двама асеновградчани тази година, предаде кореспондентът на Ac...

Идеята за фитнес на открито точно в Избеглии е по инициатива на кмета на населеното място – Йордан Райчев. Той посочи, че целта е в кметството да се реализират „свежи“ идеи, а със спечелените по проекта средства да се изградят съоржения и да се правят обновления, в полза на младежите. Районът около уредите от фитнеса на открито ще бъде облагороден със собствен труд от жители на селото. Съоръжението ще бъде изградено така, че да може да се ползва от по-широк кръг хора, в различни възрастови граници.

Йордан Райчев е категоричен, че фитнесът ще има ползватели, като подчерта, че в Избеглии по адрес са регистрирани около 960 души, но реално са близо 1 200. Детската градина в населеното място се посещава от над 30 деца. Близо 50 ученици до 7-ми клас пътуват, за да ходят на училище в Асеновград, а други десетина учат в съседното село Златовръх.

Проектът не е именуван, финансирането е по ПУДООС, като този вид се водят „малки проекти“. С другите отпуснати 10 000 лева ще бъде изградена зона за отдих и скейтпарк в района на Градския басейн в Асеновград. Там се предвижда да бъдат инсталирани нови съоръжения и да се оформят алеи и зелени площи. Ще бъдат поставени пейки и кошчета за отпадъци. Ще бъде монтирано и парково осветление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com