Ливанец иска да дари на Асеновград кула с часовник (СНИМКИ)

11788
Ливанец иска да дари на Асеновград кула с часовник (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Часовникова кула, висока 15 метра, иска да изгради предприемач в Асеновград.

Абдул Хассун, който е един от четиримата почетни граждани на града за 2020 г., предложи на местното ръководство да дари постамента. Проектът е предвижда кулата да бъде изградена с дълбок фундамент така, че да издържа на земетресения от висока степен, но в същото време да не пречи на видимостта на шофьорите. Хассун посочи, че цялостният проект може да бъде готов до месец и половина, а изпълнението ще се осъществи в рамките на около 3 месеца от стартиране на работата.

Часовниковата кула и Хасковския каунь се вплитат в историята на града

Часовникова кула и скулптурата Хасковски каунь са една от атракциите на туристите посетили Xасково и се вплитат в историята на града. ...

Планирано е часовниковата кула да бъде поставена на първото кръгово кръстовище при влизане в Асеновград от посока Пловдив, разположено до бившия ресторант "Тихият кът". Бизнесменът поема и озеленяването около постамента – в цялото кръгово кръстовище. Поддръжката на съоръжението за първите 2 години също ще се осъществява от неговата организация. Часовникът ще бъде "захванат" от два стълба, като между тях ще има разстояние, с цел, първо, по-добра устойчивост и второ - видимост за пътното платно. Подстъпът от асфалта до началото на озеленената площ ще бъде 90 сантиметра. Цялото съоръжение ще бъде изработено предприятието на Абдул Хассун. Кулата ще е стоманена отвътре и облепена с камък отвън. Във вътрешната си част съоръжението ще има стълба, чрез която да се осигури достъп за поддръжката на кварцовия часовник, чието лице е насочено към Пловдив.

"Идеята е той да показва, че времето е най-ценно от всичко и никой не може да го притежава или контролира. В живота си човек трябва да прави добрини. Да посади дърво - да остави наследство след себе си", каза предприемачът.

Дарение от 20 000 лв. скара съветниците в Асеновград

Дарение в размер на около 20 000 лева скара общинските съветници в Асеновград. Сумата е отделена от бюджета на местния парламент в...

Ангажиментът на община Асеновград в случая ще бъде само да съдейства за провеждане на необходимите процедури, тъй като пътят, на който ще бъде поставена часовниковата кула е републикански, собственост на Агенция "Пътна инфраструктура".

Припомняме, че Абдул Хассун дари 100 000 лева в началото на епидемията от новия коронавирус COVID-19, с които се подпомогна закупуване оборудването в новоизграденото специализирано отделение в МБАЛ – Асеновград. На празника на града той заедно с още 4-ма души бе обявен за "Почетен гражданин" на града. Местният предприемач е роден в Ливан, но повече от 20 години живее и развива бизнеса си в Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com