Часовникова кула и сцена на открито, изграждат на площада в Асеновград

13656
Часовникова кула и сцена на открито, изграждат на площада в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Часовникова кула, сцена на открито и зелена зона, изграждат на площада в община Асеновград. Проектът е на стойност 4 300 000 лева с ДДС и се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“. Ремонтните дейности ще обхванат 3-те нива на площад „Академик Николай Хайтов“. А именно: пространството пред Градска библиотека „Паисий Хилендарски“; пространството между сградите на общината и РУ – Асеновград; пространството между бившия Търговски център и паркинга срещу него.

Финансовата стойност на строително-монтажните работи (СМР) е в размер на малко над 4 090 000 лева. Около 41 600 лева ще са разходите за авторски надзор, близо 70 000 лева ще бъдат похарчени за строителен надзор, приблизително 10 000 лева ще струва въвеждане на обекта в експлоатация, малко над 25 000 лева ще костват публичността и визуализацията, а 6 000 лева ще са разходите за одит (стойностите са с ДДС).

Макет на Асеновата крепост представя Асеновград на фестивал в Прага

Макет на Асеновата крепост ще бъде поставен в двора на манастир „Свети Георги“ в Прага, Чехия. Там моделът на емблематичнат...

СМР включват цялостна подмяна на настилката пред Градска библиотека, като ще бъдат изградени и зелени площи. На второ площадно ниво пък, чиято конструкция я корозирала и носимоспособността е намалена, се предвижда цялостно премахване на плочата и полагане на нова настилка. Там ще бъдат построени постоянна сцена на открито, малка съблекалня за участващите в спектаклите и концертите, както и електрозахранване и комуникации. Площадното ниво ще бъде повдигнато с 60 сантиметра, като ще се изгради амфитеатрално разположение с пейки.

Ще се премахнат стълбите, водещи до бившия Търговски център и ще бъде направена 6-метрова кула с часовник. По време на ремонтните дейности ще бъде направени реорганизация на влизането в сградата на община Асеновград, като вероятно за целта ще се ползва настоящият служебен вход. Предвиден е асансьор за трудно подвижни хора - от първо към трето площадно ниво, както и рампи - от първо към второ и от второ към трето площадни нива. Проектът ще се изпълнява на един етап, а срокът за изпълнение е 2 години.

Вероятно тази година няма да започне практическата ремонтна работа, тъй като процедурите документално се проточват дълго време, но се надяваме при благоприятни метеорологични условия след избора на изпълнител да стартират поне демонтажните дейности“, каза пред медии заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com