Наградиха достойните граждани на Асеновград (СНИМКИ)

9198
Наградиха достойните граждани на Асеновград (СНИМКИ)
Снимка: Венелин Добрев

В Асеновград бяха наградени "Достойните асеновградчани" за 2020 г. Сред тях имаше и възрастни, но и немалко деца и състави. Инициатор на конкурса е Атанас Москов - почетен председател на "Съюз на творците" в Асеновград. Наградите се връчват за шеста поредна година. Идеята на инициативата е да се популяризират жители на общината, които имат принос за културата, изкуството и благородните дела в града през 2020 г.

Отличиха "достойните българи"

На церемония в НДК днес бяха отличени 35-ма „достойни българи". Инициативата на БНТ и в. „24 часа" „Достойните бълга...

Ето и наградените:

Мариела Найденова - ученичка в 3-ти клас. Тя с готовност и желание твори картини и композиции. Заниманията си провежда в Представителния детски колектив „Пъстроцвет”. На тази крехка възраст Мариела знае, че за добрината няма малки и големи жестове. Нейна творба е отличена с бронзов медал в Япония.

Васил Георгиев - ученик в 7-ми клас. Освен прилежен ученик и талантлив художник, той има интерес и към литературата. Печели награда в световния конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Спорт“, организиран от японска фондация за образование, изкуство и междукултурен обмен и японските авиолинии. Васил е дарил картините си с идеята да привлече и други деца да го правят.

Ралица Петрова - дисциплинирана ученичка с изявен художествен талант. Освен победите си на международни конкурси, тя се включва с желание като илюстратор и в други творчески мероприятия.

Милко Милков: Искаме достойни патриоти да продължат каузата ни - да живеем в по-добър и честен град

С пълно единодушие от над 30 гласували Милко Милков бе преизбран за председател на структурата на ПП "Национален фронт за спасение на Б...

Вокална школа „Надежда Хвойнева”. Малките певци пробуждат българщината и любовта към изкуството с безкрайно старание и постоянство. Сред многобройните им награди са златни медали, призови места и почетни дипломи, както за солисти, така и за цялата формация.

Виктория Паскалева. Нейни рисунки са награждавани в много изложби. Особено място сред отличените й творби е специалната награда на Българския Патриарх.

Балетно студио "Терпсихора". Талантът на малките танцьори е шлифован с много труд и старание. Те участват и печелят награди из цяла България. Сред последните им отличия са призовите места от "Plovdiv Open".

Ирина Павлова - ученичка в 9-ти клас в пловдивската художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Освен прилежна ученичка и талантлив художник, Ирина участва в облагородяването на околната среда. Стартирала е кампания за украсяване с рисунки на болници, детски градини и социални институции. Тя засажда дръвчета, облагородява паркове и градинки.

Разкриха нови COVID легла в МБАЛ - Асеновград

Нови 20 легла за настаняване на пациенти с коронавирус бяха разкрити в МБАЛ - Асеновград. Така, общият им брой става 42. Мярката е във ...

Станислав Кирилов – студент по право в ПУ „Паисий Хилендарски”. През тази година той бе отличен с 1-во място в литературния конкурс „Наследник съм на Цар Иван Асен”.

Атанаска Тачева - педагог в ДГ "Никола Вапцаров". Тя непрестанно съдейства за реализирането на благородни инициативи. Обича децата и работата си. Доказателство за това е наградата й „Неофит Рилски”. Тя е достоен пример за човещина и загриженост.

"Синдикат на българските учители" - Асеновград. Руска Иванова и целият екип на Общинския координационен съвет на ЦБУ към КНСБ винаги и с готовност работят за будителската дейност.

Сабрие Мюмюн - старши учител, педагог с 22-годишен опит. Тя е истински будител. За нея учителстването е житейско приключение и предизвикателство. Удостоена е и с наградата „Неофит Рилски” за педагогическите си умения.

Исторически музей - Асеновград. Музейните работници са постоянни участници в мероприятия от разнороден характер, оформящи ценностната система на хората от всички възрасти. Дейност се развива и чрез благотворителни работилници и базари, директорът на музея Иван Дуков и екипът му си сътрудничат с учебните заведения в Асеновград. Музейната институция е домакин и на проекти с международно участие.

Временно затварят пътя Асеновград - Смолян

Предстои временно затваряне на пътя Асеновград- Смолян заради пътен инцидент без пострадали по- рано тази сутрин. Около 6.15 ч. тир, пр...

Йордан Кожухаров – общественик и културен деец, допринасящ за развитието на културата от десетилетия. Кожухаров е възприел взаимодействието си с нея като лична и обществена мисия, далеч надхвърляща собствения му принос и постижения.

Иванка Янкова - хуманист и творец с дългогодишен опит. Творчеството й е отвъд пределите на традиционната форма. Нейната фондация осигури преиздаването на двуезичната българо-британска антология „Отвъд думите“, с включени автори и от Асеновград и Пловдив. Освен това, подпомага финансово и даровити деца, както и такива, в затруднено материално състояние.

Венелин Добрев. Той от дълги години отразява обществените мероприятия на община Асеновград в качеството си на фоторепортер. Печелил е над 20 награди с много участия във фотоизложби и конкурси в социалните мрежи. Добрев е от хората, които увековечават историята на Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com