Най-много са безработните над 55 г. в Асеновград

1673
Най-много са безработните над 55 г. в Асеновград

Слаба връзка с бизнеса, липса на трансфер на технологии и пазарно ориентирани иновационни продукти и нарушено взаимодействие между образованието и потребностите на регионалния пазар на труда, са сред основните изводи за развитието на община Асеновград, посочени в програмата за управление за мандат 2015 г.-2019 г. на кмета доктор Емил Караиванов. Тя бе приета днес на редовното заседание на Общинския съвет в града, предаде кореспондентът на Actualno.com. 

Преди да бъде гласувана, Програмата бе определена от съветника от ГЕРБ Костадин Яков, като „почти неизпълнима“. Сред икономическите компоненти, посочени в документа, е ниско образователно равнище в преобладаващата част от регистрираните безработни. Относително висок е делът на жените и лицата над 55-годишна възраст в Асеновград, които са без работа. Статистиката сочи, че са сравнително високи потребителските разходи за храна и поддържане на дома. Относно базовата инфраструктура в община Асеновград се казва, че на много места липсват съоръжения за обработване на отпадните води, което води до безконтролното им изпускане в реките. В тази връзка, в програмата за управление са заложени идеи за кандидатстване с различни проекти за изграждане на пречиствателни станции и опазване на околната среда. Като извод се отчита и незадоволителното състояние на изградените зелени системи в града, както и липсата на охрана и ефективно санкциониране на нарушителите.

Назначават бивш директор на РЗОК-Пловдив за контрольор на МБАЛ-Асеновград

Бившият директор на РЗОК-Пловдив Антонина Славова ще бъде финансовият контрольор на МБАЛ-Асеновград. Ролята ѝ ще е да следи за ефективн...

Сред конкретните дейности и политики, които са заложени в управленската програма за новия мандат, са: изграждане на два парка за отдих и спорт; обществени обсъждания и местни референдуми; обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на различни обществени сгради на територията на община Асеновград; създаване на нови общински предприятия – комунално и за управление на спортни и младежки бази; изграждане на закрит плувен басейн и зала за тенис на маса и снукър; цялостно реновиране на стадион „Шипка“ и спортна зала „Асеновец“; други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com