Незаконна сеч и кражби – сред най-честите проблеми по селата в Асеновградско

1946
Незаконна сеч и кражби – сред най-честите проблеми по селата в Асеновградско
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Спокойна обстановка в някои от асеновградските села отчитат мобилни полицейски екипи от ОД на МВР-Пловдив, съобщиха за Actualno.com от пресцентъра на дирекцията. Полицаи от Районното управление в Асеновград посещават по график ежемесечно различни малки и отдалечени населени места в общината и региона.

Последните посещения на мобилните екипи се проведоха сред жители на Горнослав, Жълт камък, Новаково, Лясково, Яврово, Добралък и други села. С цел подобряване на организацията при документиране на състоялите се визити бе разпоредено от главния секретар на МВР - главен комисар Младен Маринов - при срещите с граждани в малките населени места, в които липсва постоянно полицейско присъствие, да се попълват информационни карти от мобилните екипи, осъществяващи организирания прием.

Жандармерията ще пази селата от кражби

От утре, 10 февруари, свободните сили на жандармерията влизат в малките населени места. Така МВР ще се опита да се справи с битовата п...

За период от няколко седмици в ОД на МВР–Пловдив са постъпили общо 51 такива карти, в повечето от които е отразено, че обстановката е спокойна и няма съществени проблеми. Посочени са общо четири проблематични теми, които притесняват хората. Такива са кражби на селскостопанска продукция, незаконна сеч на дърва, липса на вертикална сигнализация и хоризонтална пътна маркировка. В срещите участват служители от отделите „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“.

Мобилните екипи се срещат и с представители на кметствата. Заедно с тях обсъждат наболели проблеми на местно ниво. Срещат се и с жители, които да споделят проблеми или да подадат жалби. Осъществяват превантивен обход в района на посетените села. Освен това, полицейските служители, заедно с кметовете посещават избрани на произволен принцип жилища на граждани, както и месните магазини или питейни заведения. Там полицаите разговарят със собствениците, като обсъждат за съществуващи проблеми, касаещи жителите на съответното малко или отдалечено населено място.

Във връзка с осъществяване на контрол върху инфраструктурата в същите зони, мобилните екипи следят и за нередности и нарушения по платната на пътя, маркировката и знаковото стопанство, с цел уведомяване на съответните отговорници (стопани) на пътната мрежа. Осъществява се и контакт с едрите земеделски производители в различните райони, с цел извършване на проверка на притежаваната от тях селскостопанска техника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com