Община Асеновград се отчете за развитието на спорта в областта

1937
Община Асеновград се отчете за развитието на спорта в областта
Снимка: Община Асеновград

Изгради се напълно нова спортна зала в асеновградското село Тополово. Обектът стана факт, след като при посещението си в Асеновград премиерът на България тогава - Бойко Борисов - се ангажира с изграждането й по молба на волейболния отбор в населеното място, завоювал не една победи от национални и регионални първенства. Ангажимент за изграждането на съоръжението пое и тогавашният министър на младежта и спорта Красен Кралев. Това е единствената по рода си зала, която се намира извън областен или общински център. Проектът се реализира изцяло с държавно финансиране. Многофункционалната спортна зала вече функционира активно и се ползва за провеждане на тренировки по волейбол и баскетбол, както и като физкултурен салон към ОУ „Отец Паисий“ – Тополово. До момента учебното заведение не разполагаше със затворено пространство, в което да се провеждат часовете по спорт. Финансирането, проектирането, изборът на изпълнител, възлагането и строежът – всичко e на Министерството на младежта и спорта (ММС).

Община Асеновград подпомогна и изграждането на спортна площадка на открито в същото село. Инициатори са местни жители, като много хора се включиха и с доброволен труд. Сумата, която бе събрана от дарители, беше в размер на над 25 000 лева. А община Асеновград отпусна допълнително 4 000 лева. Игрището може да се ползва не само за футбол, но и за тренировки по волейбол. Съоръжението е изградено в двора на ОУ „Отец Паисий“ в Тополово. Същото може да се ползва от всички деца, които до скоро бяха принудени да ходят до основния стадион в селото, разположен от другата страна на главна пътна артерия. Родители се страхуваха да пускат момчетата и момичетата си да тренират там, тъй като пресичането на пътя е доста опасно. След изграждането на спортната зала и на площадката, спортистите вече имат възможността да провеждат пълноценни тренировки ежедневно, без притеснение.

Община Асеновград се отчете за строителството на пътища

Община Асеновград привлече средства за рехабилитация и ремонти на пътища. Както вече стана ясно, инвестираните от държавата пари през п...

"Имаме изготвени проекти за подобни спортни съоръжение - физкултурни салони - на територията на ОУ „Петко Каравелов“ и ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград. Но предвид трите избора за парламент и липсата на работещи правителство и Народно събрание най-вероятно са причината за забавяне реализацията на идеите. Сега се надявам, че постепенно нещата ще започнат да се случват", каза пред медии кметът на Асеновград доктор Христо Грудев. Той допълни, че за общината са отпуснати около 1 330 000 лева за превенция и справяне с последствията от COVID-пандемията. Част от тези пари, с решение на Общински съвет - Асеновград бяха разпределени за рехабилитиране на Спортна зала "Асеновец". За нея се планира ремонт на покрива, подмяна на дограмата и настилките, полагане на изолация, обособяване на нова фитнес зала и монтиране на съответните съоръжения, както и изграждане на нова плоча, върху която ще бъдат осъществявани тренировки на спортистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com