Почина един от най-силните мъже, достигнал 400 кг Клек

26844
Почина един от най-силните мъже, достигнал 400 кг Клек
Снимка: Actualno.com

От този свят си отиде голям спортист, прославил името на Асеновград в цяла България. Внезапно у дома си, в предиобедните часове на вчерашния ден почина притежателят на титлата „Майстор на спорта” и републикански шампион в щангите Гюрсел Исмаилов.

Асеновградчанинът е печелил немалко титли с името на Спортен клуб по вдигане на тежести „Асеновец”.

С над 30 000 лева Община Асеновград откупува собственост върху паметник на културата

За близо 30 200 лева Община Асеновград ще откупи собствеността на сграда, включена в списъка с недвижимите културни ценности. Съгласиет...

Бат Гюрсо, както го наричат местните, е започнал спортната си кариера на около 10-12-годишна възраст. Първият му треньор е Йордан Митков, а последният – Лъчезар Кишкилов. Исмаилов беше активен спортист почти 15 години. Непрекъснато участваше в големи и по-малки републикански първенства и почти винаги се прибираше със заслужен медал. Негови близки приятели и колеги в спорта припомнят, че той е известен в страната и извън нея, като българинът, който достигна 400 кг Клек. С това си постижение, Исмаилов си е заслужил място сред най-силните мъже. „Беше много добър състезател и човек. Ползваше се с голям авторитет и уважение, от страна на нашия колектив. Гюрсо започна да тренира още в 4-ти клас при нас. Винаги беше силна опора на клуба ни и допринесе много за щангите в Асеновград.”, каза пред екип на Actualno.com последният треньор на Исмаилов от Спортен клуб по вдигане на тежести „Асеновец” – Лъчезар Кишкилов.

Изразявайки съболезнования към близките, той разказа, че асеновградският спортист до скоро все още е посещавал залата по вдигане на тежести в града. Напоследък щангистът работеше, като дисководещ в местно заведение.

Той е бил на работа и в последната си нощ, след която се е прибрал направо вкъщи. Няма информация да е боледувал или да е имал притеснения, относно здравето си. Гюрсел е женен и има дъщеря, която тази година ще бъде студентка в I-ви курс на Медицинския университет в Пловдив.

„Ползваше се с добро име в Асеновград, имаше много приятели и огромно сърце.”, споделят негови близки.

С видеонаблюдение ще се сдобие Палеонтологичният музей в Асеновград

Изграждат система за видеонаблюдение на Палеонтологичен музей „Димитър Ковачев” в Асеновград. Проектът е на стойност 2 000 ...

Екипът на Actualno.com изказва съболезнования към семейството на Гюрсел Исмаилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com