Повече от 17 000 лв. отдели община Асеновград за нуждаещи се асеновградчани

3583
Повече от 17 000 лв. отдели община Асеновград за нуждаещи се асеновградчани
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

14 жители на община Асеновград бяха финансово подпомогнати с общата сума от над 17 000 лева по предложение на администрацията и с решение на Общинския съвет в града. 100 лева бяха отпуснати за 52-годишната Нуртен Ибрям от Асеновград. Парите са й нужни за закупуване на лекарства и възстановяване на щети от пожар. Жената е диагностицирана със сърдечно заболяване, астма и увреждане на междупрешленните дискове в поясен отдел. Финансово бе подпомогната Албена Рангелова - на 42 г. от Асеновград. През 2015 г. тя е оперирана от тумор на хипофизата. При направен ядрено-магнитен резонанс е било установено, че има нов аденом. Сега отново й предстои операция, а парите, които са в размер на 100 лева, отпуснати от общината, са й необходими за да си подпомогне лечението.

Точно 300 лева отдели градската управа за Селиме Аптиш. Тя е на 92 г. Претърпяла е оперативна интервенция на бедрената кост поради счупване. Средствата ще ползва да да подпомогне покриване на разходите си за закупените медицински консумативи. 75-годишният Тодор Батинков също бе подпомогнат от общината. Сумата, отделена за него, е в размер на 300 лева. Мъжът е с диагноза "Глухота, свързана с нарушението в произвеждането на звука и невросензорна загуба на слуха". Парите са му необходими за закупуване на лекарства и провеждане на лечение. Още 1 000 лева бяха отпуснати за Идриз Ахмед на 40 г. от Асеновград. Той е диагностициран и през 2019 г. е претърпял оперативна интервенция на стомаха. Еднократната социална помощ му е нужна за провеждане на лечение.

Над 5 600 000 лв. са изплатените помощи за отопление в Плевенско през този сезон

Общо 5 606 174 лв. са изплатените през този есенно-зимен сезон целеви помощи за отопление в Плевенска област. Сумата е с 1 161 626 лв. ...

От средства за терапия се нуждае и 25-годишният Хасан Шаров. На момчето е извършена трансплантация на бъбрек в клиника в Турция, като донор е станал баща му. Отпуснатите от Общинския съвет в Асеновград 280 лева са му нужни за закупуване на лекарства. С 1 000 лева бе подпомогнат и Стоян Пейчев на 59 г. от Асеновград. Парите му трябват за лечение, тъй като провежда химиотерапия и лъчетерапия след операция по отстраняване на карцином в бял дроб. 52-годишният Леонид Лучински бе подкрепен с финансова помощ в размер на 300 лева. Средствата са му необходими за възстановяване на направени разходи за закупени медицински консумативи за операция по смяна на тазобедрена става. Той е с 64% трайно намалена работоспособност и поставена водеща диагноза "Друга и неуточнена цироза на черния дроб". За Неврие Мехмед Общински съвет - Асеновград отпусна 5 000 лева. Тя е на 19 г. от село Мулдава. През лятото на миналата година й е извършена трансплантация на бъбрек в клиника в Турция. Донор е станала нейната майка. Средствата са й необходими за възстановяване на част от направените разходи по лечението.

64-годишният Раиф Реджеп от Асеновград бе подпомогнат със сумата от 1 000 лева. Парите му трябват за възстановяване на част от разходите за закупен кислороден концентратор. През октомври 2019 г. мъжът е претърпял операция на бял дроб поради карцином. 7 000 лева общината отдели и за подпомагане и лечението на Николай Иванов от квартал "Горни Воден". Младият мъж страда от рак на дебелото черво и вече дълги години се лекува в испанска клиника. Други 300 лева бяха отпуснати и за подпомагане лечението на Митко Димитров.

По 300 лева финансова помощ Общинският съвет на Асеновград отдели и за двамата столетници по повод юбилея на всеки от тях - асеновградчанинът Идриз Идризов и Пасина Герзова от село Леново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com