Скача двойно цената на паркомясто в зоните за платено паркиране в Асеновград

4276
Скача двойно цената  на паркомясто в зоните за платено паркиране в Асеновград
Снимка: Община Бургас

Недосмислица в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на права и услуги на територията на община Асеновград предизвика спор между общинските съветници в града. Съгласно нормативния документ месечните карти за посещение на градския басейн досега струваха 40 лева за граждани до 14 г. и 50 лева за лица над тази възраст.

Членовете на спортни клубове, чиято дейност се осъществява на територията на община Асеновград, плащаха по 10 лева. За тях съществуваше условието да ползват басейна по час преди и след работното време на обекта и в присъствието на треньор. След края на сезона и извършените справки стана ясно, че за цялото лято са издадени едва 13 броя карти на стойност 50 лева и 243 броя от 10 лева – за възрастни, посочили се като членове на спортни клубове.

Асеновградчанин ще построи съблекалня на местния стадион

Асеновградчанин се наема да изгради нова съблекалня за спортистите, провеждащи тренировки на стадион "Шипка" в Асеновград, предаде коре...

За да не се допуска повторно подобна грешка, асеновградските общински съветници приеха промяна в Наредбата. През новия сезон от намалението ще имат право да се възползват само картотекирани състезатели до 18 г. от асеновградски спортни клубове. Всички останали спортисти и граждани ще плащат по 35 лева за месечна карта за ползване на Градския басейн. От трибуната на местния парламент съветникът от ГЕРБ Ангел Димитров изрази опасението си, че и тази формулировка няма да е ефективна, тъй като картотека се извършва веднъж годишно срещу сумата от 5 лева или 10 лева. Така че картотекиран като състезател може да бъде всеки гражданин. Въпреки това, решението бе прието с 28 гласа „За“ и трима „Въздържал се“.

С новоприетата наредба скача двойно и цената за ползване на паркомясто в зоните за платено паркиране в Асеновград. От 5 лева на 10 лева за месец се повишава цената за домуващи в синята зона автомобили. А вместо 30 лева, по 60 лева годишно ще плаща всеки, който желае колата му да нощува в зона за платено паркиране.

За пръв път се въвежда и „Служебен абонамент“ извън границите на платените места. Той ще струва на гражданите по 36 лева месечно. Мястото на всеки платил ще се пази чрез специална предупредителна табела. Промени бяха гласувани и за таксите на детските ясли и градини в общината. Цената за един присъствен ден остава непроменена – 1,60 лева. С изменението на Наредбата се въвежда такса от 1,40 лева за полудневна организация в детска градина. 0,30 лева на час от догодина ще плащат родителите от Асеновград, които са избрали почасовата форма на посещение за детето си.

 

Обредният дом в Асеновград на загуба с 10 000 лева

Предложение за ликвидирането на Обредния дом в Асеновград внесе управителят на дружеството инженер Дора Делчева. Причина за искането ѝ ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com