След 18 дни кома събудиха велосипедиста, блъснат от кола в Асеновград

5980
След 18 дни кома събудиха велосипедиста, блъснат от кола в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Велосипедистът, който бе блъснат от автомобил в Асеновград и пострада тежко, вече е буден, съобщи за Actualno.com сестрата на момчето.

17-годишният асеновградчанин бе поддържан в медицинска кома в продължение на 18 дни. Състоянието на пострадалия при инцидента тийнейджър е стабилно, но все още тежко, заради травмите, които е получил, но лекарите са обнадеждени, че ще успее да се възстанови напълно, уточниха от УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Акция по доброволно кръводаряване в Асеновград

Традиционна кръводарителска кампания ще се състои в Асеновград. Мобилните медицински екипи ще приемат пациенти на центъра в града, в пр...

По думите на сестрата на момчето, той си спомня всичко за инцидента. Няма засегнати органи, а главата му е понесла целия удар.

Вече заздравяват счупените капачка и рамо. Все още не е започнал да се храни нормално и на този етап остава обездвижен. Ако състоянието му продължи да се подобрява, след месец се очаква да започне рехабилитация и раздвижване, каза още сестрата на асеновградчанина. „Той ще се оправи, много е силен.“, увери тя.

Припомняме, че момчето е с тежки наранявания, след като бе отнесен от кола, шофирана от 19-годишен младеж, на улица „Цар Иван Асен II” в Асеновград. Пострадалият живее в Белгия със семейството си. Дни преди катастрофата младежът се е прибрал в Асеновград.

В злощастната нощ, 17-годишният велосипедист е бил на гости у свой приятел. Прибирал се е към вкъщи с велосипеда си, когато са се пресрещнали с лекия автомобил и се случил инцидентът.

Романтика, танци и "Senza Una Donna" под дъжда с Zucchero

Романтика и свежи ритми се преплитаха в двучасов концерт на Zucchero в града под тепетата снощи. Античният театър в Пловдив се пръскаше...

Сестрата на потърпевшия разказа, че шофьорът на „Мерцедес“-а е бил изпаднал в шок, но въпреки това, е посещавал болницата, заедно със семейството на 17-годишното момче. Тя посочи, че и до днес майката на шофьора поддържа връзка със семейството и се интересува от състоянието на пострадалия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com