Спипаха младеж без книжка, шофирал дрогиран и предложил подкуп на полицаи

3367
Спипаха младеж без книжка, шофирал дрогиран и предложил подкуп на полицаи
Снимка: Thinkstock

Повдигнаха обвинение на асеновградчанин, предложил подкуп на полицаи. Мъжът е на 24 г., шофирал е под въздействието на алкохол и наркотици. Освен това, не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство (МПС). Ситуацията възникнала на 02.02.20 г. около 03:30 ч. Обвиняемият, след като употребил алкохол и кокаин, отишъл пред заведение край Асеновград, където работела негова позната.

В малките часове на деня двамата тръгнали с нейния лек автомобил „Ауди“ в посока към града, като шофирал мъжът. На едно от кръговите кръстовища към Асеновград, повлиян от алкохола и наркотика, обвиняемият загубил управление и качил двете леви гуми на колата върху островчето, при което те се спукали в бордюра. Левият праг на автомобила също се изкривил. Въпреки това, шофьорът продължил пътя си с колата, като след известно време се разминал с полицейски патрул. Служителите на МВР забелязали 2-те спукани гуми, обърнали посоката на движение и потеглили след него. Когато ги видял водачът настоял да си разменят местата с неговата спътница, защото освен, че е употребил алкохол и наркотици, бил и нямал и книжка.

Кандидат за президент на БФС призна, че е дал подкуп за мач

Пореден скандал разтресе родния футбол след скандално разкритие на кандидат за шеф на БФС. Президентът на футболния клуб” Марица&...

Отдалечавайки се от полицейския автомобил, той спрял и на шофьорското място седнала жената. След като полицаите пристигнали при тях, поискали документите на жената и докато ги проверявали, мъжът си признал, че той е управлявал колата. На обвиняемия била извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“, което отчело 1,54 промила алкохол в кръвта. За да не извършват по нататъшни действия по установяване на нарушения, той решил да предложи подкуп на двамата полицаи. Обърнал се към тях с думите: „Може ли да оправим нещата?“. След това извадил 100 лева (2 банкноти от по 50 лева) и допълнил: „Давам тези 100 лева да ме пуснете да си ходя и да забравим за случая!“.

Обвиняемият хвърлил парите на пода на полицейския автомобил през отворената предна врата. Полицаите не взели банкнотите и уведомили незабавно дежурния разследващ полицай. Водачът на колата е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3 000 лева. Най-тежкото, предвидено от закона наказание измежду тези за престъпленията, в които той е обвинен, а именно това, за подкуп, е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com