Стотици тръгват на планински поход край Асеновград

985
Стотици тръгват на планински поход край Асеновград

Стотици асеновградчани и гости на града се очаква да се включат в похода в Родопите, наречен "Асеновградски върхове и пътеки“ и организиран от Сдружение „Устремени“, предава кореспондентът на Actualno.com.

Преди години подобни туристически мероприятия в Асеновград бяха неизменна част от годишния календар на града и общината. Впоследствие тази традиция бе прекъсната.

В Асеновград организират благотворителен мач за операция на играч от ФК „Асеновец“

Благотворителна футболна среща ще се проведе на СК „Арена“ край Асеновград. Инициативата е на играчи от Аматьорска футболна...

Целта на Сдружението е тя да бъде възродена. Да се събуди любовта у асеновградчани към природата на Родопите, туризма и пешеходните преходи в планината край Асеновград.

Маршрутът, който организаторите са избрали, преминава през една от най-красивите родопски панорамни пътеки, наречена "Асеновградско конче". По пътя ще бъдат посетени и няколко параклиса. Преходът ще продължи през резерват "Червената стена", известен със своето биоразнообразие.

За онези, които предпочетат да нощуват сред природата, ще бъде обособен палатков лагер край вече нефункциониращата хижа „Марциганица“. Походът потегля утре /11.06.16 г./ точно в 8:30 ч. от паметника на Цар Иван Асен II. Организаторите уточняват, че маршрутът е подходящ за всички възрасти и не се изисква специална подготовка за изминаването му. Дължината на цялото трасе е 22.5 километра.

Връщането е на следващия ден /неделя/. Освен за обратния маршрут, за желаещите да променят посоката на прибиране са осигурени водачи за още няколко различни дестинации. За онези, които искат да изминат пеша само разстоянието нагоре до хижа „Марциганица“, ще има безплатен транспорт с автобус, който ще ги върне в Асеновград.

Отецът, който Асеновград защити от митрополит Николай, мина на страната на владиката

Църковната сага в Асеновград продължава. Отец Тодор, който днес (9 юни) беше защитен от миряни в Асеновград, изпрати разкаятелно писмо ...

Той ще тръгне от мястото на палатковия лагер в 19:00 ч. Организаторите от Сдружение „Устремени“ допълват, че до хижата има достъп с лек автомобил. А съпътстващи атракции там ще са възможност за езда на коне, тандемен полет с парапланер или планинско колоездене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com