Строят сграда на мястото на детска площадка в Асеновград

5084
Строят сграда на мястото на детска площадка в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Застрояват още една облагородена зона в Асеновград. Мястото се намира в квартал „Лозница“. В пространството има детска площадка, а живеещите в района са изградили и чешма. Хората не са разбрали кога земята под детския кът се е превърнала от общинска в частна, а собственикът на имота вече го е заградил, алармира общинският съветник от ДПС Селим Емин. Той посочи, че жителите на квартала вече нямат достъп до направената от тях чешма, а децата им - до площадката и скоро предстои започване на строеж. В отговор кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов обясни от трибуната на местния парламент, че право на собственост на наследниците на конкретния имот е предоставено още през 2006 г.

По думите на Емин, независимо, че тези факти са били известни на Общината, тя е инвестирала в зоната, като е поставила детска площадка и е издала разрешение на хората в квартала да си изградят чешма. Защо са допуснати подобни действия, кой е отговорен за случващото се и дали все пак имотът ще бъде застроен, не стана ясно от изказването на градоначалника. В същото време, все още няма развитие по другия казус, касаещ издигане на блок върху зелена площ в асеновградския квартал „Христо Ботев”.

"Работилница" учи деца и възрастни на родопски занаяти

"Две ръце, едно сърце – работилница за тъкани в Родопите". Целта на тази инициатива е да събуди любовта у малки и големи амбицира...

Поради липсата на отговор на подаваните жалби и сигнали, гражданите от района поискаха да бъде насрочена дата за провеждане на публичен дебат, в който да участват всички засегнати. След като темата не бе предложена за обсъждане и гласуване на вчерашната сесия на Общински съвет-Асеновград, хората се обърнаха с молба към управниците да бъдат изслушани заинтересованите страни по проблема и съответно – отменено решението за строеж и сменен статутът на земята.

трибуната на местния парламент представител на Инициативния комитет заяви, че гражданите са готови да представят доказателства и законови основания да бъде изпълнено искането им. Асеновградчани предложиха два варианта за провеждане на дебата. В първия случай той да се състои на извънредна сесия на Общински съвет-Асеновград, а във втория – да бъде въведено като първа точка от следващото редовно заседание на старейшините в града.

Към съветниците бе отправено и обединено послание от всички майки, живеещи в квартал „Христо Ботев“, в част от което се казва: "Всички знаем, че днешните подрастващи са бъдещите управляващи, които няма да ни простят, ако и последното останало зелено петно, явяващо се като своеобразен оазис на кръстопътя на три съседни квартала, бъде застроено." В заключение хората поискаха благоустрояване на пространството, в което да бъдат изградени детска площадка, младежки фитнес и стълби за преминаващите от горния квартал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com