Тийнейджъри от Асеновград се учат на безопасно поведение на пътя

1806
Тийнейджъри от Асеновград се учат на безопасно поведение на пътя
Снимка: Actualno.com

180 деца и младежи, ненавършили 18-годишна възраст са пострадали при пътнотранспортни произшествия, случили се на територията на пловдивска област през 2015 г. Още пет са загинали.

Статистиката сочи, че на първо място, като причина се класифицира несъобразената скорост. Излизане на автомобила извън пътното платно и преобръщането му, както и отнемане на предимство на пешеходец или на друго превозно средство, също са сред рисковите ситуации, довели до катастрофи. Това съобщи днес по време на лекцията пред ученици от Асеновград Ботьо Гиргинов – инспектор „Превантивна дейност“ към Пътна полиция-Пловдив, съобщи кореспомдетът на Actualno.com в Асеновград.

Кампания по засяване на дървета и цветя стартира в Асеновград

Дръвчета за засяване или друг вид растения ще предостави Община Асеновград на всеки гражданин, желаещ да направи това. Условието е посе...

Над 100 тийнейджъри се запознаха с правилата за “Безопасно поведение на пътя”. Такава бе темата на дискусията, на която присъстваха младежи в 11-ти клас и представители на Районна прокуратура-Асеновград, Районното управление на МВР в града и Пътна полиция-Пловдив. Срещата се състоя в сградата на Общината и премина под формата на час на класния ръководител.

Actualno.com

Ученици от две асеновградски гимназии и три средни училища в Асеновград се запознаха с последствията, наказанията и травматизма при шофиране с превишена скорост, след употреба на алкохол, неизползване на предпазен колан, независимо дали сме седнали на предна или задна седалка, и други.

"Ние, от страна на ОД на МВР-Пловдив и разследващите полицаи, които присъстват на разговорите с подрастващите, се опитваме да въздействаме емоционално върху младите хора.“, посочи Гиргинов. Акцията стартира в началото на месец февруари и ще продължи до края на март. Планирано е лекции да се проведат във всички големи гимназии и училища, включително и в тези, от частен профил.

"За нас е важно да накараме подрастващите да се замислят. Като всеки по-голям град и Асеновград не прави изключение с проблемите на пътя, сред които отнемане на предимство и шофиране, след употреба на алкохол. Затова наблягаме на превенцията. Защото смятаме, че бихме могли да въздействаме върху учениците на 17 г. и 18 г., преди още да са навлезли в живота“, каза инспектор Ботьо Гиргинов.

Около 70% от случаите на запушване на канализацията в Асеновград са в ромския квартал

Между 60% и 70% от случаите, в които се е наложила намесата на екипи на ВиК, поради запушване на канализацията, са регистрирани в ромск...

Лекциите на тема „Безопасно поведение на пътя“ ще бъдат изнесени в близо 70 училища в Пловдив и областта, в които има паралелки от 11-ти клас, или пред повече от 4 400 ученици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com