В Асеновград ремонтират само един тротоар, нямало пари за втори

3648
В Асеновград ремонтират само един тротоар, нямало пари за втори

Започва подмяна на тротоарната настилка само от едната страна на моста при кооперативния пазар в Асеновград. Предстои ремонтните дейности да стартират скоро, като за извършването им е предвидена сума в размер на 30 000 лева. Това обясни за Actualno.com временно изпълняващият длъжността кмет на Асеновград инженер Пламен Йончев.

Йончев припомни, че решението за отпускане на средства за подмяна на тротоарната настилка на моста при пазара бе взето от Общинския съвет в града. Тогава бе отправено предложение от един от съветниците за целта да бъде предвидена сумата от 30 000 лева. Тези средства се оказали недостатъчни за цялостното възстановяване на тротоарната настилка от двете страни на моста. „Затова с 30 000 лева, предвидени в Бюджета на община Асеновград за тази година, можем единствено да ремонтираме тротоата в участъците, в които е най-належащо“, посочи Йончев.

Плочките по тротоарите в Кърджали струват милиони левове

Започна подмяната на плочките по тротоарите в Кърджали, като близо 1,5 млн. лева ще струва поставянето на новите само по централния б...

На място, след като се направи оглед, ще бъде решено от коя страна на моста да се подмени изцяло тротоарната настилка, за да не се правят кръпки по двете. За цялостния подновяване на тротоарите там са необходими около 70 000 лева. „Ако общинските съветници през следващия мандат гласуват още 30 000 или 40 000 лева, ще може да се изпълни ремонтът и да се подмени тротоарната настилка и от другата страна на моста при кооперативния пазар“, заключи временно изпълняващият длъжността кмет на Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com