Вода, извираща от каменна канализация, съсипва цветните стълби в Асенoвград

3765
Вода, извираща от каменна канализация, съсипва цветните стълби в Асенoвград
Снимка: Actualno.com/Наси Маркова

Вода с неясен произход се стича месеци наред и съсипва оцветените стълби зад Градската библиотека в Асенoвград. За проблема сигнализираха граждани, предава кореспондентът на Actualno.com на място.

Гражданите изразиха съмнение и притеснение, че това са отпадни води и е възможно да се развият бактерии и зарази. След постъпилия сигнал, на мястото незабавно са изпратени екипи на ВиК-Асеновград, които да извършат оглед.

Отчет на асеновградския кмет: Събарят още 36 постройки в ромския квартал

В различни етапи от законовата процедура по събаряне на незаконните постройки в и край ромския квартал „Лозница“ в Асенoвгр...

Оказало се, че проблемът не е свързан с канализационната мрежа на града. Осъществена е и втора проверка – този път от водопроводчици - за да се търси причината в спукано водопроводно отклонение. Инспекцията показала, че течът не е и от там. В крайна сметка, при по-обстойно разкопаване на мястото случайно е открита много стара каменна канализация, в която влизат подпочвени води, обясни за Actulano.com шефът на ВиК-Асеновград инженер Димитър Кавалджиев.

Тъй като няма къде да се излеят и вероятно не са заустени никъде те извират на повърхността от ската. Кавалджиев увери асеновградчани, че водата, която се стича по цветните стълби, не е отпадна и не е от канализационната мрежа. Той обеща проблемът да бъде решен до дни, като се поставят допълнителни тръби, чрез които тези подпочвени води да бъдат прихванати и да се вливат в настоящата канализация на Асенoвград, за да не извират на повърхността

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com