Вземи книга и я прочети - новото неофициално мото на Асеновград

7928
Вземи книга и я прочети - новото неофициално мото на Асеновград

Къщички за книги има вече в четири парка в Асеновград. Първата такава бе открита в градинката между Старата Община и Историческия музей в града.

Първите книги в къщичките „Седни и прочети” в Асеновград постави днес кметът доктор Емил Караиванов. В тях има книги за малки и големи любители на четенето. Колекцията включва творби на български и чужди автори, известни шедьоври и детски произведения. Сред книгите са Библията и „Време разделно“.

Приключва отпечатването на „Библията на Гутенберг”

На 24 август 1456 година приключва отпечатването на първата печатна книга – така наречената „Библия на Гутенберг”. Тя...

Кметът д-р Емил Караиванов разказа, че идеята за къщичките е възникнала в социалната мрежа, след което той решил да я реализира. Парковете, в които асеновградчани и гости на града ще могат да си отдъхнат с книга в ръка, са на следните места: в градинката до Старата община; в градската алея до паметника на Цар Иван Асен II; в парковете в кварталите "Запад" и "Зъбчето". От къщичките всеки може да вземе книга, да я прочете и да я върне. Възможно е също да донесе свое любимо заглавие, с цел да бъде увеличен броят на творбите в откритата библиотеката.

„Убеден съм, че кътчетата с книги в асеновградските паркове е възможност да разнообразим ежедневието си по един още по-вълнуващ и интересен начин!”, сподели при откриването кметът на община Асеновград. Веднага след това, първите майки и деца отвориха вратата на импровизираната библиотека, за да вземат някое от произведенията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com