Започна ваксинация на роми в Асеновград

3363
Започна ваксинация на роми в Асеновград

Част от личните лекари в Асеновград получиха днес общо 30 дози Гама Глобулин, съобщиха за Actualno.com от Регионална здравна инспекция Пловдив.

Препаратът ще бъде раздаден на пациентите, които са имали контакт със заболелите от хепатит „А“ в града. Гама Глобулин няма да получат всички джипита в Асеновградско, а само онези, които в пациентската си листа имат регистрирани контактни със заразените лица.

Предприемат мерки за опасната пешеходна пътека в Асеновград

Обезопасена ще бъде пешеходната пътека на улица „Цар Иван Асен II“ в Асеновград, за която майки сигнализираха. След публику...

Лекарството може да бъде приемано, както от деца до 17 г., така и от възрастни, съобщиха от пловдивската здравна инспекция. Препаратът се приема превантивно от пациентите. Чрез него се цели изграждане на антитела, които подпомагат организма да не се повлияе от инфекцията. Общо 500 са доставените дози Гама Глобулин до момента.

От Регионалната здравна инспекция в Пловдив подчертаха, че имат готовност за доставка на още, пру нужда. За епидемия от Хепатит „А“ в Асеновград към момента не може да се говори, увериха от институцията. Последният регистриран случай на заразен в града е от днес. То е дете на 2 г. и също живее в ромския квартал „Лозница“. С цел предотвратяване на хепатитна епидемия от Здравната инспекция са изпратили писмо до Община Асеновград с препоръки за изпълнение на конкретни дейности.

Подобни са препратени и до ВиК и Агенцията по храните. Преди дни е извършено и лабораторно изследване на водата в Асеновградско. Не са установени отклонения при направените проби, увериха от клона на асеновградското ВиК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com