Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засилват контрола по незаконните сметища в Асеновград

27 февруари 2017, 13:42 часа • 1472 прочитания

Околовръстният път на Асеновград, преминаващ край новия гробищен парк, продължава да се превръща във все по-голямо сметище. Площта, заета от отпадъците, нараства убедително и бързо. Последното почистване на нерегламентираното сметище бе извършено с техника на Община Асеновград в началото на февруари. За по-малко от месец /към 26.02.17 г./ състоянието на полето от двете страни на пътното платно вече е почти както беше по-рано.

На мястото с просто око и отдалече могат да се забележат от чували и малки торбички със смет до електроуреди, гуми, постелки, храна, че дори и стари счупени и разглобени автомобили. Засега няма данни за заловени или глобени нарушители, които изхвърлят отпадъците си извън регламентираните за целта места.

„За съжаление, това сметище многократно се възобновява и предстои разговор, включително с представители на РУ на МВР в Асеновград, за засилване на контрола по образуването на нови незаконни такива.“, съобщи кметът на общината доктор Емил Караиванов. Според него, решението на проблема опира и до осъществяването на контролна функция, от страна на компетентните органи, но и до съвестта на гражданите. „Ние засилваме контрола, надяваме се да има отзвук и от хората.“, каза в заключение градоначалникът.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес