19 души загинаха в Багдад при три атентата, включително във външното министерство

12955
19 души загинаха в Багдад при три атентата, включително във външното министерство
Снимка: Getty Images / Guliver

19 души загинаха при три експлозии в Багдад, включително при избухването на кола бомба до министерството на външните работи, предаде БГНЕС.

Атентатите, при които бяха ранени още десетки минувачи, стават в момент, когато силите за сигурност се борят с бунтовниците в западната провинция Анбар, включително от влиятелната джихадистка групировка "Ислямска държава в Ирак и Леванта".

Днешните бомбени атентати, включително един самоубийствен атентат, станаха в квартали на иракската столица, в които живеят хора от различни вероизповедения. Те били извършени в сутрешния час пик, при което загинаха най-малко 19 души, а 30 бяха ранени, съобщиха представители на силите за сигурност и медицински източници.

При един от атентатите кола бомба избухна точно до министерството на външните работи в края на силно укрепената Зелена зона, където се намират парламентът и американското посолство. Атентатор камикадзе се взриви в ресторант, а кола с експлозиви избухна на пазар за автомобилни резервни части.

Жертвите можеха да са повече, но силите за сигурност успяха да обезвредят крайпътна бомба близо до министерството на петрола в центъра на Багдад.

Снимка: Архив

Екстремисти срещу бунтовници

Свързано с „Ал Кайда” движение в Сирия и Ирак обеща да смаже сражаващите се с него бунтовнически групировки и да се прицели...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия